Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Близо 400 000 българи са изтеглили приложението за пазаруване Моят dm


Grozdanov Communications Consulting


Близо 400 000 българи са изтеглили приложението за пазаруване Моят dm

Ръст от 170% на броя на поръчките през приложението Моят dm за периода октомври 2023 г. - март 2024 г. отчита най-голямата верига за търговия с дрогерийни стоки в България спрямо същия период година по-рано. От старта му през ноември 2022 г. до момента приложението е изтеглено близо 400 000 пъти, а от началото на май dm надгражда Моят dm-App с нова функционалност за лоялни клиенти.

Благодарение на нея всяка покупка от клиенти с регистрация в приложението ще бъде отчитана и сумите от техните покупки ще се натрупват независимо дали пазаруват онлайн или на място в магазин. Достигането на определена сума на покупките ще носи бонус – талон с отстъпка при следващо пазаруване.  

„Правим поредна стъпка в успешното развитие на приложението ни като платформа, която съсредоточава всички предимства при пазаруване в dm и обогатява обслужването на клиентите и комуникацията с тях както онлайн, така и на място в магазините ни. Благодарение на новата функционалност на приложението възнаграждаваме лоялността на нашите редовни клиенти. Колкото по-често пазаруват при нас, толкова по-големи отстъпки ще получават“, каза по повод нововъведението Цонка Иванова-Терзиева - управител с ресори „Маркетинг и снабдяване“ на dm България.

Редовното пазаруване в dm носи талони за отстъпка в Моят dm-App

За да се възползват от предимствата на новата функционалност, хората трябва да са регистрирани потребители на Моят dm-App. Регистрацията дава възможност всяка покупка - независимо дали е направена през онлайн магазина на компанията, в Моят dm-App или на каса в магазина след сканиране на клиентския номер от приложението - да бъде отчитана. Така сумите от покупките автоматично ще се натрупват в профила на всеки клиент в приложението.

Веднага след като бъде достигнато определено ниво на събрана сума, клиентът ще получава талон за отстъпка, който може да бъде ползван при следваща покупка. Нивата са осем – при оборот от 20 лв. се генерира талон за отстъпка от 2 лв.; при 90 лв. талонът е за 3 лв. и така нататък. Талоните ще бъдат достъпни единствено през Моят dm-App и ще могат да се събират до 30 април 2025 година, след което започва нов период за събиране на суми от направени покупки. 

В допълнение към талоните за отстъпка при следващо пазаруване хората могат да се възползват и от всички други предимства на приложението - скреч карти, колело на късмета, коледен календар, отстъпка „Рожденик“, специални талони за празници като 8 март и други.

Предимствата на пазаруване през приложение

Данните на dm за последните 18 месеца показват категорично, че все повече българи се възползват от ползите, които пазаруването през приложение носи. Само за първите три месеца на тази година Моят dm-App е свален близо 100 000 пъти. От старта му през ноември 2022 г. до момента то е изтеглено близо 400 000 пъти, като интересът към него продължава да расте. Увеличава се и броят на поръчките през приложението. Ръстът за периода октомври 2023 г. - март 2024 г. е 170% спрямо същия период година по-рано. Най-често поръчваните продукти са бебешки мокри кърпички и пюрета.

Над 30% от клиентите на dm предпочитат да вземат покупките си от най-удобния им магазин с услугата „Експресно получаване в магазин“. Това може да стане в рамките на 90 минути след завършване на поръчката. За потребители с регистрация в Моят dm-App услугата е безплатна, а за останалите клиенти таксата е 2 лева. dm България предлага и доставка с куриер, която е безплатна за поръчки над 100 лева. 

Към момента онлайн е достъпен почти целия асортимент на компанията. Освен че онлайн имат достъп до огромно разнообразие от продукти, клиентите могат да се възползват и от предимствата на ценовата политика „Трайно изгодно“, която се прилага във всички канали за продажби на dm и която дава възможност за спокойно планиране на покупки на изгодни цени и без нужда от преследване на краткотрайни намаления.

dm надгражда пазаруването с dmLIVE

Друг етап от развитието на Моят dm-App е форматът за live shopping. Компанията стартира поредица от предавания на живо dmLIVE, които се излъчват ексклузивно в приложението на всеки две седмици. До момента са излъчени осем предавания по теми като грижа за бебето, веган кухня, азиатска козметика, продукти за тяло, слънцезащита и други. По време на предаванията експерти от различни сфери говорят по актуални теми и представят продукти, които зрителите могат да пазаруват с отстъпки директно в приложението.

“Не спираме да търсим иновативни подходи за общуване с клиентите ни, така че да отговаряме на техните динамично променящи се очаквания. Затова инвестираме в развитието на Моят dm-App и разработваме все повече атрактивни решения, които интегрираме в него като новата функционалност и предаванията dmLIVE. Уверени сме, че така задълбочаваме връзката с клиентите и вярваме, че приложението ни ще се утвърди като любима платформа на българите не само за удобно пазаруване на дрогерийни стоки, но и като източник на вдъхновение, полезни съвети и интересно съдържание.“, коментира още Цонка Иванова-Терзиева.

Обратно към всички новини от агенциите