Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Kaufland ще представи кариерни възможности на българите в Берлин


V+O Communication


Kaufland ще представи кариерни възможности на българите в Берлин

Kaufland България ще вземе участие в предстоящото издание на Bulgaria Wants You в Берлин, Германия, което ще се проведе на 13 април (събота). Целта на форума е да привлече българите, които живеят извън страната, да се завърнат в родината си, като им предлага възможности за работа и кариерно развитие у нас. Лидерът в ритейла ще се включи с кариерен щанд, както и в лекционната част на форума „Кариера и живот – защо в България?”

В лекционната част ще се включи Иоан Димитров, който е управител на най-технологичния хипермаркет на Kaufland в столичния квартал Манастирски ливади. Иоан е eдин от най-изявените млади таланти на ритейлъра, като след успешното му участие в програмата за развитие на таланти „Управители на бъдещето“, е избран за управител на няколко филиала в страната. От началото на кариерния си път в компанията, през април 2020 г., той демонстрира изключителни умения и ангажимент. Под негово ръководство най-новият хипермаркет на веригата не само постига изключителни резултати, но и бива удостоен с престижното отличие „Награда на публиката“ на националния ежегоден конкурс „Сграда на годината“. Иоан Димитров е пример за разнообразието от кариерни възможностите, предлагани от Kaufland. Неговият опит и успех ще бъде споделен на кариерния форум на Bulgaria Wants You. 

Компанията ще представи атрактивни възможности за работа и кариерно развитие в различни отдели на своите 65 хипермаркета, Логистична база или Централен офис в София. За 18 години в България лидерът в ритейла се наложи като работодател, заради който мнозина сънародници се връщат в родината си. 

Със своите близо 7500 служители, Kaufland бе обявена за най-големият частен работодател в България от класация на Forbes България, както и за Top Employer за шеста поредна година от престижния международен независим институт Top Employers Institute. Отличието е доказателство за високите стандарти на веригата в управлението на служителите й, грижата за хората, условията на труд и развитието на екипа на международно ниво. 

Лидерът в ритейла предлага широк пакет от 18 социални придобивки, сред които са допълнително здравно осигуряване, спортна карта на преференциална цена, месечни ваучери за храна в размер на 200 лв. и гъвкаво работно време със заплащане до минута. Едни от последно добавените придобивки на веригата са изплащането на 600 лв. за раждане или осиновяване на дете, както и „Бонус пакет“ с най-необходимите за едно новородено дете принадлежности. 

В центъра на работодателската политика на компанията е поставена грижата за всеки член на екипа в сигурна и стабилна среда. Приоритет на Kaufland е да стимулира максимално развитието и удовлетворението на своите служители, като поставя фокус върху тяхното здраве и мотивация с вътрешни програми като К-Менторинг, K-fit или Академия за развитие. През 2023 г. Kaufland е инвестирал над 650 хил. лв годишно в обучение на своите служители. Благодарение на мащабните вътрешни обучителни програми 80% от ръководителите в Kaufland са преминали развитие в компанията и са били повишени.

Като една от най-големите компании в страната, Kaufland подпомага кариерната ориентация и развитие на младите хора у нас, като си сътрудничи с над 100 учебни заведения и множество образователни проекти. 

Kaufland България е сред основните партньори на Bulgaria Wants You от създаването на проекта през 2020 г. Партньорството с платформата затвърждава позицията на компанията като един от най-сигурните работодатели в страната, който предлага на своите служители сигурна работа с благоприятни условия, грижа и разнообразни възможности за израстване.  

Предстоящото събитие ще даде възможност на представителите на българската общност в Германия да се срещнат с популярни и успели българи, които ще разкрият каква е тяхната мотивация да останат в България. Сред тях са Президентът на Република България от 2012г. до 2017 г. Росен Плевнелиев, певицата Люси Дяковска, водещият PR експерт Максим Бехар, актьорите Алек Алексиев и Яна Титова и много други. Събитието на Bulgaria Wants You е напълно безплатно, а всеки, който иска да присъства, трябва да се регистрира на https://bulgariawantsyou.com/events.

Повече за работодателската политика на Kaufland можете да научите на kariera.kaufland.bg.

 За Kaufland България: 

Kaufland България е лидер в сектора на модерната търговия у нас с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7 500 служители. Шест поредни години компанията е сертифицирана като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. От началото на 2022 г. до момента утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от повече от 55 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, My Love Marks, Business Lady, Employer of choice и други. За втори пореден път през 2023 г. компанията заслужи и престижното първо място като „Най-добър работодател“ според класацията на Career Show Index 2023, както и Любим международен работодател от единствената в България изцяло потребителска класация My Love Marks.

 

Обратно към всички новини от агенциите