Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Българското краве сирене е млечният фаворит на трапезата на българина


V+O Communication


Българското краве сирене е млечният фаворит на трапезата на българина

Сиренето е един от най-продаваните продукти в най-голямата търговска верига у нас – Kaufland България, като през изминалата година компанията е реализирала на пазара близо 4 млн. килограма. В продуктовия асортимент на Kaufland са включени 135 сирена, като 90% от тях са от български производители. Сред тях са и 4-те вида сирена от собствената марка „Брей!“ на компанията, които се произвеждат от краве, овче, козе и биволско мляко. 

„Сиренето е традиционна храна за трапезата на всяко българско семейство, която е част от менюто за всяко хранене и под всякаква форма. Затова и неговото търсене е целогодишно, като определено най-предпочитано у нас е краве сиренето. За сезонност в консумацията можем да говорим само при сирената от по-специфичен вид мляко, като овче и козе, тъй като там има сезонност при добива на суровината“, коментира Катерина Ангелова, младши търговец „Млечни продукти“ в Kaufland България.  

Как да разпознаем качественото сирене?

Качественото сирене има умерено солен и приятно изразен млечнокисел вкус, то не е ронливо, няма шупли и няма повърхностни замърсявания. Признаци, че сиренето не е годно за консумация могат да бъдат - горчив или сладникав вкус, наличие на шупли, ронливост, образувана кора.

Срокът на годност на продуктите се определя от производителя, като това важи както за сирената в саламура, така и за тези във вакуум. За сиренето в потребителски опаковки обикновено той е до 6 месеца от датата на разфасоване, като то трябва да се съхранява без пряк достъп на въздух и при температура от -2°С до +4°С. 

Собствени марки и гарантирано качество

Сирената „Брей!“ са произведени единствено и само от суровини с български произход. За да предложи максимално високо качество на клиентите си, компанията работи  с проверени  доставчици. От Kaufland споделят, че благодарение на високото си качество и достъпна цена, за много кратко време тези продукти са успели да се наложат на пазара.

Периодично продуктите се подлагат и на сравнителни тестове с аналогични артикули, лабораторни микробиологични и физико-химични анализи. 

Темата за качеството на сиренето е във фокуса на новия епизод от поредицата „За качеството с Биляна Гавазова“. За още полезни съвети и информация за това какво представлява БДС стандарта и как се гарантира запазването на качеството от производителя до хладилните витрини в хипермаркетите можете да гледате в новия епизод от рубриката. 

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7000 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

Обратно към всички новини от агенциите