Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Kaufland организира жива връзка с Антарктида


V+O Communication


Kaufland организира жива връзка с Антарктида

Kaufland България организира видеоконферентен разговор между част от учените от 32-рата Българска антарктическа експедиция и финалистите в програма PandaLabs на WWF България. Повече от час и половина младежите задаваха въпросите си към българските полярници, сред които бяха проф. Елиза Узунова, доц. д-р Ралица Христова и капитанът на българския научнозизследователски кораб „Св. Св. Кирил и Методий“ – кап. Николай Данаилов.

Учените и капитанът запознаха подробно младежите с проектите си и целите на престоя им на о. Ливингстън, както и със спецификите на Южния океан и с особеностите на морските обитатели в акваторията на българската база. Младежите разпитаха подробно освен за развитието на проектите, така и за ежедневието на участниците в експедицията. 

„Щастливи сме, че пресичайки важни за нас социални проекти, продължаваме да изпълняваме мисията си да бъдем мост между младите хора, науката и бизнеса. Надяваме се, че чрез тази уникална възможност за директна връзка с Антарктида, сме вдъхновили младите хора да мечтаят смело“, коментира събитието Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и социална отговорност“ в Kaufland България.

Срещата се реализира със съдействието на Българския антарктически институт и Националния център за полярни изследвания. Kaufland България е стратегически партньор на българските антарктически експедиции от 2023 г. в контекста на климатичната си стратегия и в подкрепа на изследванията за климата. 

За Panda Labs:

За трета поредна година Kaufland България е съмишленик на WWF в реализацията на Panda Labs - образователна програма, чиято цел е да повиши знанията и компетенциите на младите българи в сферата на „зелените“ иновации и предприемачество и така да ги подготви за бързо променящия се свят. Програмата има мисията да открие и създаде ядро от активни млади хора със „зелено“ и иновативно мислене, готови да търсят нови решения на съществуващи екологични и социални предизвикателства. Дългосрочната цел на Panda Labs е да изгради екосистема от посветени на устойчивото развитие млади хора, бизнес лидери, предприемачи, учени и експерти от гражданския сектор.

За Българския антарктически институт:

Българският антарктически институт организира ежегодни Антарктически експедиции и стопанисва българската полярна база „Св. Климент Охридски" на остров Ливингстън, Южни Шетландски острови. В експедициите участие взимат специалисти в различни области: геология, геоморфологията, геохимия, геофизика, метеорология, глациология, биология, медицина и др. Резултатите от тези научни изследвания са отпечатани в множество български и международни реномирани научни издания.  Повече информация за дейсността на Българския антарктически институт можете да научите тук: https://bai-bg.weebly.com/ 

За Kaufland България:

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 7000 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

Обратно към всички новини от агенциите