Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Най-предпочитаните модни артикули у нас за сезон Есен/Зима 2023. Този сезон българите залагат на изчистените линии и практичния избор, според проучване на европейската модна търсачка GLAMI


V+O Communication


Най-предпочитаните модни артикули у нас за сезон Есен/Зима 2023. Този сезон българите залагат на изчистените линии и практичния избор, според проучване на европейската модна търсачка GLAMI

Есента отдавна вече е тук, а зимата скоро ще се покаже иззад ъгъла. Заменяме студените напитки с топъл шоколад, прибираме сандалите под леглото, а на закачалките закачаме якета, палта, шалове, шапки и пр. Именно в този преходен период получаваме вдъхновение за нови покупки, защото, както знаем – трендовете всеки сезон са различни от миналогодишните. 

Водещата европейска модна търсачка GLAMI представя анализ за това кои са най-предпочитаните модни артикули у нас в периода септември – ноември за тази година. Резултатите са подредени в четири основни категории, всяка от които описва най-желаните от българите артикули и спрямо филтъра, който е бил приложен при тяхното търсене. 

Компасът на сезонните трендове

Данните от анализа са показателни за тенденциите за сезон Есен/Зима 2023 по отношение на някои от ключовите модни продукти. Така, с помощта на GLAMI, идентифицираме стилове, цветове и материи, с които да бъдем сигурни, че посрещаме студения сезон с облекло в тон с актуалните модни тенденции.

Кецове – вечната практичност

Есен или зима, за кецовете време винаги има! Или иначе казано – това е един от непреходните избори в облеклото, с който човек никога не може да сбърка. Оказва се, че българските потребители споделят именно това мнение, като челна позиция в техните предпочитания заемат белите кецове, следвани от черните. На трето място у нас се търсят кожените сникърси, а след тях в класацията се подреждат розовите и спортно-елегантните.

Рокли – за елегантността във всеки шев

Женствеността не би могла да бъде по-добре подчертана от добре подбраната рокля. Видно от анализа на GLAMI, за дамите в страната този тип облекло е с приоритет за по-специални събития, тип „коктейл“. Разбира се, сред най-търсените рокли се нареждат червените и черните – вечните цветове, въплътени с толкова символика, колкото се крие и в едноименния роман на Стендал. Непосредствено след тях остават тъмносините и официалните рокли, които със сигурност ще бъдат от необходимост, особено за предстоящите празници.

Боти – удобство и незабравим стил

Този тип обувки си пасват чудесно с хладното време и са категорична запазена марка на подчертаната класа. Потребителите на GLAMI у нас се спират най-вече на ниските боти, а веднага след това най-търсени са кожените такива. И тук черният цвят е сред често поставяните филтри, но в класацията присъстват и бежовите, и спортно-елегантните боти, заемащи съответно четвърто и пето място в избора на клиентите. Каквито и да търсите вие, бъдете сигурни, че ботите са абсолютно съчетание на модна естетика и необходимия за сезона комфорт.

Ватирани якета – топлина в тон с тенденциите

Зимните месеци са почти немислими без добре подплатените връхни дрехи. Най-търсените ватирани якета в България са едноцветните, следвани от дългите в същата категория. Сред предпочитаните са и тези в черен цвят, както и тези с качулка. Ако все още не сте се насочили към покупка на някой от изброените видове артикули, смело ви препоръчваме да го направите възможно най-скоро, за да си гарантирате удобство и стил за този сезон.

Изводът от всички представени резултати по категории е, че потребителите у нас отдават предимство на изчистените линии и практичния избор, но не и лишени от характер. Въпреки че на есенно-зимния преход по презумпция се гледа като време на еднообразие, GLAMI насърчава преоткриването на собствения стил чрез палитрата от предложения, които са на разположение в платформата. 

Не се ограничавайте от повсеместните схващания за различните сезони. По всяко време от годината заслужавате облекло, което да отразява вашата неповторима личност с неимоверна сила! 

 За модната търсачка GLAMI.bg

GLAMI, водеща европейска модна търсачка, базирана на изкуствен интелект, има за цел да се превърне в първата стъпка за всеки потребител в България, решил да пазарува модни артикули онлайн. С мисията да се превърне в най-големия моден каталог, обединяващ хиляди марки на едно място, за да може всеки да ги открие и използва, GLAMI.bg помага на електронната търговия да достигне до нови аудитории и нови клиенти. Повече от 1 милион продукти и 11 000 марки могат да бъдат намерени в GLAMI.bg. Модната платформа GLAMI.bg е достъпна и чрез мобилно приложение, което е съвместимо с IOS и Android устройства. GLAMI.bg е част от GLAMI group, водеща европейска платформа за модни находки, присъстваща на 14 пазара.

 

 

Обратно към всички новини от агенциите