Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Клиентите на Kaufland приготвиха 120-метров тиквеник във Велико Търново


V+O Communication


Клиентите на Kaufland приготвиха 120-метров тиквеник във Велико Търново

Клиентите на Kaufland Велико Търново приготвиха над 60-килограмов болярски тиквеник със сос от ванилия и мед по уникална рецепта на Ути Бъчваров. Събитието се проведе на паркинга на хипермаркета в града, където известният готвач разположи специално пригодена за целта голяма скара. За приготвянето на тиквеника бяха нужни над 50 килограма български тикви, произведени от Джи Ди Агро и Еко Бул Плантс, 15 килограма точени кори, сушени сини сливи, канела, карамфил и индийско орехче. 

„Богатият вкус на специалния болярски тиквеник постигнах с помощта на качествените български тикви, произведени в района. Автентичният вкус на родната тиква не може да се замени“, подчерта Ути Бъчваров по време на събитието.

Над 600 жители и гости на старата столица помогнаха на Ути Бъчваров в приготвянето на тиквеника. За целта трябваше да бъдат навити кори, които са с обща дължина от 120 метра. Това прави традиционната баница най-дългият болярски тиквеник, правен във Велико Търново. В навечерието на новата учебна година малките гости на „Деня на тиквата“ получиха първия си урок по приготвяне на тиквената баница от популярния кулинар и се забавляваха в специалните тиквени надпревари, организирани на паркинга на магазина. Те включваха състезание по бутане на тиква, рисуване на тикви и други тиквени изненади. За тиквената фиеста бяха необходими повече от 50 кг български тикви, произведени от български доставчици от района на Пловдивско. 

Традициите в приготвянето на тиквени специалитети са популярни в цяла България и по-специално в Централна България, където в близост до Велико Търново се намира Столицата на тиквата – гр. Севлиево. Всяка година през октомври там се провежда „Фестивал на тиквата“. Вече 17-а година подред празникът се е превърнал в част от колоритното настроение на Севлиево и привлича малки и големи жители и гости на града. И тази година празникът ще се проведе от 9 до 15 октомври и ще събере любителите на веселието и кулинарията.

„Денят на тиквата“ е вторият от поредицата „плодови празници“, които Kaufland организира на паркингите на хипермаркетите си в цялата страна. Чрез тях компанията цели да популяризира продукцията на българските производители, с които си партнира. Плановете на веригата за 2023 г. включват разширяване на дела на българската продукция в магазинната си мрежа с 30%, както и въвеждане на редица мерки за повишаване на партньорствата в сектора. До края на 2023 г. компанията планира да изкупи български плодове и зеленчуци за над 77 млн. лв. С тях общата стойност на изкупената родна продукция от Kaufland България от 2019 г. ще достигне 309 млн. лв.

Тиквена фиеста в Kaufland от понеделник

За всички, които не са успели да присъстват на Деня на тиквата във Велико Търново, тази седмица Kaufland България предлага палитра от есенни български вкусове. До  края на седмицата  в хипермаркетите на ритейлъра могат да бъдат намерени различни видове български тикви на атрактивни цени. Есенната фиеста включва тикви клас I от сортовете Матилда, Самсон, Френска мускатна и Хокайдо, подходящи за приготвяне както на десерти, така и за готвени ястия. За производството на българските тикви Kaufland си партнира с 8 родни производители. Разнообразните изгодни предложения могат да бъдат разгледани на страниците на актуалната седмична брошура и ще бъдат налични на рафтовете на любимия магазин до изчерпване на количествата.

 

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 900 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Обратно към всички новини от агенциите