Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

IFA 2023: Electrolux Group с фокус върху ефективното използване на ресурсите с AEG EcoLine


Action Global Communications


IFA 2023: Electrolux Group с фокус върху ефективното използване на ресурсите с AEG EcoLine

Международната компания за домакински и професионални електроуреди Electrolux Group представя за първи път на IFA 2023 гамата най-енергийно ефективни модели от своята премиум марка AEG: AEG EcoLine. 

AEG EcoLine е специална селекция, достъпна в магазините и онлайн, от най-ефективните по отношение на консумацията на ресурси уреди на компанията. Уредите обхващат всички основни продуктови категории и имат за цел да помогнат на потребителите да намалят своето въздействие върху климата, като същевременно осигуряват висока ефективност на работа. Висококачествената гама уреди от портфолиото на AEG и Electrolux, както и новият индукционен плот AEG SaphirMatt с устойчиво срещу надраскване стъкло, ще бъдат представени на изложението IFA 2023 в Берлин от 1 до 5 септември 2023 г.

Съгласно данни на Electrolux Group, основани на научни доказателства и оценки на жизнения цикъл (LCA), приблизително 85% от глобалното въздействие на уредите върху климата се случва по време на употребата им. Всички модели AEG EcoLine използват минимално количество ресурси и отговарят на най-високите енергийни стандарти, за да подпомогнат опазването на околната среда и същевременно да предоставят високо качество на работа.

"Технологичната иновация е в основата на всеки модел от AEG EcoLine, чиито функции, не само правят живота на потребителите по-приятен, но и улесняват взимането на устойчиви решения по отношение на закупуването на електроуреди за дома. Ресурсна ефективност и висока функционалност без компромиси е това, което потребителите искат, и което AEG EcoLine осигурява.", каза Крис Браам, главен изпълнителен директор на Europe Electrolux Group.

"Избрахме международното изложение IFA 2023, за да представим гамата уреди AEG EcoLine, заради важната му роля в популяризирането на иновациите. С AEG EcoLine направихме значителна крачка напред в това да насочим вниманието към ресурсно ефективните модели, когато хората търсят уред в магазина или онлайн, и с нетърпение очакваме да я демонстрираме на нашите търговски партньори и потребители в Берлин.", добави Браам.

По-добри от най-добрия клас А

Новата селекция AEG EcoLine обхваща всички основни продуктови категории, за да осигури уреди за целия дом: 

  • В областта на грижата за дрехите AEG EcoLine ще представи перални машини, които имат енергиен клас, по-добър от най-добрия клас А на пазара, и с функции за пестене на ресурси като AutoDose, която пести перилен препарат, и UltraWash, която почиства ефективно при 30ºC и спестява 30% енергия.
  • Сушилните AEG EcoLine с термопомпа могат да спестят до 68% повече енергия в сравнение с традиционна сушилна машина.
  • Фурните AEG EcoLine запазват значително по-добре хранителните качества на продуктите, като използват до 20% по-малко енергия при готвене с пара , а функцията за почистване с пара спестява до 95% енергия в сравнение с пиролитично почистване.
  • Новата акумулаторна безкабелна прахосмукачка AEG 7000 е изработена от до 70% рециклирана пластмаса, като при използване на автоматичен режим може да спести до 47% енергия и да удължи времето за работа. 

Други уреди, включени в AEG EcoLine, са готварски плотове, абсорбатори, съдомиялни машини, свободностоящи готварски печки и пречистватели на въздух.

Проучването на GfK показва повишен потребителски интерес към енергоспестяващи уреди
Представянето на AEG EcoLine идва в точния момент – според последните данни на глобалния институт за пазарни проучвания GfK, енергийната ефективност е основният двигател при закупуването на едра бяла техника. 61% от купувачите в петте най-големи европейски държави са заявили, че енергийната ефективност е била решаващ фактор в избора им на перална машина в периода на проучването между второто тримесечие на 2022 г. и първото тримесечие на 2023 г. 

"Виждаме ясна тенденция във всички възрастови групи, че стремежът към устойчив начин на живот играе все по-важна роля. В допълнение към екологичния аспект, финансовите спестявания чрез по-добра енергийна ефективност също са силен фактор при избора на уред", обяснява Александър Демел, ръководител на CSM Германия и Австрия в GfK, който участва в международната медийна конференция на Electrolux Group на IFA 2023 в Берлин на 31 август.

Световна премиера на иновативния индукционен плот AEG SaphirMatt с устойчиво на надраскване стъкло 
На IFA 2023 ще се състои и световната премиера на иновативния индукционен плот AEG SaphirMatt с устойчиво на надраскване стъкло. Уникалното керамично стъкло SaphirMatt издържа на ежедневна употреба и износване, без да се надраска. В сравнение със стандартните керамични плотове  керамичното стъкло допуска до четири пъти по-малко драскотини и се почиства два пъти по-бързо . Елегантното му черно матово покритие придава стил на всяка кухня и освен това е с 80% по-малко отразяваща повърхност от стандартната .

За AEG
Ние сме AEG. Тук сме, за да променим очакванията Ви от домакинските уреди. Ето защо искаме да предизвикаме границите на ежедневието Ви. От основаването ни в Берлин през 1883 г., никога не сме спирали да се развиваме. Вярваме в отговорните иновации, които ни отличават днес и помагат за изграждането на по-добро бъдеще.

AEG е част от Electrolux Group, водеща глобална компания за електроуреди, която се стреми да подобри качеството ни на живот вече повече от 100 години. Ние преоткриваме вкуса, грижата за тъканите и чистотата в дома за милиони хора, водени от стремежа ни към устойчивост чрез решенията и дейностите ни. Групата ни от водещи марки уреди, включително Electrolux и AEG, предоставя приблизително 60 милиона домакински продукта на повече от 120 пазара всяка година. През 2022 г. Electrolux Group има продажби от 13 милиарда евро и над 51 000 служители по целия свят. За повече информация посетете http://www.electroluxgroup.com/ и https://www.aeg.bg/  

За IFA 2023 Берлин 

IFA 2023 е най-значимото търговско изложение в света за професионална и домашна електротехника, както и едно от ключовите международни събития за производители, търговци, потребители и експерти от индустрията и медиите. IFA 2023 се провежда в изложбения комплекс Messe Berlin от 1 до 5 септември.

Обратно към всички новини от агенциите