Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Kaufland инвестира над 21 млн. лв. в модернизация на магазините си през 2023 г.


V+O Communication


Kaufland инвестира над 21 млн. лв. в модернизация на магазините си през 2023 г.

Нови хладилни инсталации в хипермаркет Kaufland Хасково ще спестят средния годишен енергиен разход на 80 семейства у нас. С инвестиция от 2 млн. лв. в модернизацията на магазина в Хасково, водещият ритейлър следва политиката си да модернизира своите магазини, което включва редица подобрения и внедряване на технологични иновации. Приоритет са решенията, насочени към подобряване на цялостното клиентско преживяване и намаляване на екологичното въздействие на компанията.

Към този момент общата сума, инвестирана от Kaufland България в модернизиране от началото на годината, надхвърля 21 милиона лева, а броят на обновените хипермаркети тази година става 8.

От днес всички хладилни инсталации в Kaufland Хасково са нискоемисионни и работят с хладилен агент, който е почти 4000 пъти по-щадящ околната среда от стария. Новото оборудване предлага значително подобрение в съхранението на стоки и опазването на околната среда. 

Хладилните инсталации са с над 30% по-енергийно ефективни в сравнение с предходните, което води до спестяване на около 500 000 kWh електроенергия годишно. Внедрените подобрения спомагат и за намаляване на въглеродните емисии – чрез иновацията ще бъдат спестени годишно около 250 тона въглеродни емисии, което е сравнимо с отделените емисии от 100 автомобила на годишна база.

Освен с изцяло подобрена енергийна ефективност, реновиранията хипермаркет в Хасково превъплъщава иновативната One Stop Shopping концепция на Kaufland. Всеки клиент може да направи своя ежедневен или седмичен пазар с избор на близо 20 000 артикула, както и да посети останалите обекти – част от хипермаркета. Това са пекарна за ядки Торнадо, вкусните предложения на Aladin Foods, избор на аромати в парфюмерията или телеком услугите на A1 и Vivacom. Част от предложенията в Kaufland е и аптека SOpharmacy и веригата Inmedio. 

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Обратно към всички новини от агенциите