Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Родно пилешко със сертификати е най-купуваният продукт от витрините на самообслужване в Kaufland


V+O Communication


Родно пилешко със сертификати е най-купуваният продукт от витрините на самообслужване в Kaufland

Пилешкото месо е топ продукт от витрините на самообслужване на Kaufland, като безспорният фаворит на потребителите е цялото пиле от собствената марка на ритейлъра „Шеф месар“. Освен че има международен сертификат за качество, любимият на клиентите продукт е с гарантиран български произход. 

Преди да стигне до витрините на самообслужване на ритейлъра, пилешкото месо от собствената марка на Kaufland „Шеф месар“ преминава през многостепенен контрол на качеството от производителя, през Централния склад на веригата, по време на транспорта и на място в хипермаркетите. Процесът е гарантиран от трета страна – независимият институт за сертификация на хранителни стоки TUV Nord България. Всяка година пилешките продукти „Шеф месар“ защитават и международен IFS сертификат за безопасност на храните.

Клиентите на Kaufland могат да избират от разнообразна гама пилешко под марката „Шеф месар“ - цяло пиле, филе, долно или горно бутче, крилца, бонфиле, цяло или обезкостено пилешко бутче. „Но най-предпочитано от клиентите е цялото пиле - заради многобройните варианти за приготвяне и заради възможността едновременно да задоволи предпочитанията на всички членове на семейството.“, коментират експерти на Kaufland в поредния епизод от видеопоредицата „За качеството“. 

В новото видео те демонстрират как веригата контролира качеството на пилешките продукти „Шеф месар“, разказват какви са някои от най-популярните начини те да бъдат приготвени и съветват потребителите по какво могат да разберат дали пилешкото месо е прясно. 

Как да разпознаем прясното пиле?

„Розовият цвят е един от признаците на прясното и качествено пилешко месо. В никакъв случай не бива да има посивяване или разкъсване на месото. Кожата му трябва да е еластична, да не се отделя от костта, като е хубаво да се проверява и за лепкав слой отгоре. Не трябва да има и неприятен аромат. Трябва и да сме сигурни, че вътре е изчистено добре“, казва Радослав Куртев, ръководител направление „Свежи храни и собствени марки“ в Kaufland България.

Рубриката „За качеството с Биляна Гавазова“, се излъчва всеки вторник в YouTube канала на Kaufland. Новият епизод, посветен на цялото пиле на марката „Шеф месар“, можете да гледате тук. 

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Обратно към всички новини от агенциите