Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Младежи разработваха природозащитни проекти с подкрепата на Kaufland


V+O Communication


Младежи разработваха природозащитни проекти с подкрепата на Kaufland

WWF България организира поредно издание на Panda Summer Camp 2023, което се осъществи с подкрепата на Kaufland България. Инициативата e под знака на младежката работа на организацията и се фокусира върху създаването на природозащитна общност от младежи на възраст между 15 и 25 години. Тазгодишното събитие се състоя от 31 юли до 5 август и събра ангажирани млади таланти от цялата страна.

На лагера младежи от София, Бургас, Русе, Хасково и Кюстендил се включиха в интензивни обучения по целеполагане и планиране, управление на проекти, презентационни умения и комуникационна работа. Под ръководството на експерти от WWF България и опитни обучители участниците разработиха собствени природозащитни проекти. 

Panda Labs на WWF България събра млади ентусиасти, активни в „зелените“ теми, на лагери за първи път през пролетта и лятото на 2022 година. Тогава те обединиха силите си и създадоха младежка структура под името "ПанГея". Тя работи вече една година и се гордее като първата „зелена“ инициатива в страната, предоставяща платформа за младежи от младежи. През миналата година членовете й проведоха редица инициативи, включително почистване на Южен парк в София, информационни сесии в столични училища относно климатичните промени, отбелязване на Часа на Земята в Бургас, лекции за биоразнообразието в Софийския университет и иновативно събитие в Русе.

През 2023 г. структурата нарасна успешно до близо 60 активни членове. Затова и сред централните теми на Panda Summer Camp 2023 беше устойчивото развитие на организацията и на уменията на нейните членове.

Panda Summer Camp 2023 се реализира в България с подкрепата на фондация „Америка за България“ и Kaufland България като част от програма за устойчиви младежки иновации Panda Labs. Компанията е партньор на програмата за втора поредна година, следвайки своята концепция за устойчиво развитие и усилията си да ангажира младите с темата.

За Kaufland България

 

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. Вижте повече на www.kaufland.bg

 

За WWF България

Основана през 1961 г., международната природозащитна организация WWF [Ве-Ве-Еф] развива дейности в над 100 държави с помощта на 7000 служители и над 5 милиона доброволци. WWF работи за подобряване на състоянието на околната среда, за да може хората да живеят в хармония с природата. В България WWF се занимава със защитените територии и местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000, горите и сладководните екосистеми, устойчивото развитие на селските райони, промените в климата.

Обратно към всички новини от агенциите