Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Kaufland получи отличие за подкрепата си за 31-вата българска антарктическа експедиция


V+O Communication


Kaufland получи отличие за подкрепата си за 31-вата българска антарктическа експедиция

Kaufland България получи благодарствена грамота за подкрепата и съдействието си по време на 31-вата българска антарктическа експедиция и плаването на научноизследователския кораб „Св. Св. Кирил и Методий“ до о. Ливингстън. Тя беше връчена от началника на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” (ВВМУ) флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров на церемония по случай две години от придобиването от ВВМУ на съвременния научноизследователски кораб. 

Тържественото събитие се състоя на Морска гара - Варна, в присъствието на министъра на околната среда Юлиян Попов, командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, ръководители на редица институции, представители на академичната общност, общественици и медии. 

Kaufland стана партньор на 31-ва българска антарктическа експедиция в края на 2022 година. Тя се превърна в историческа, защото за първи път нашите полярни изследователи стигнаха до Ледения континент с български кораб. Kaufland предостави 10 тона хранителни продукти за екипажа на кораба и за членовете на експедицията, за да обезпечи пътуването и престоя им на о. Ливингстън. Партньорството беше реализирано като част от стратегията на Kaufland за борба с климатичните промени, за да подпомогне полярните изследователи в търсенето на нови знания за овладяване на негативното въздействие върху климата.

Чрез партньорството веригата затвърди позицията си на компания, която инвестира в устойчивото развитие, и се превърна в първия български ритейлър, стъпил на Антарктида.  Само за 2022 г. чрез различни мерки Kaufland България е успяла да спести близо 4000 тона CO₂ емисии. Компанията ще продължи да подкрепя родните полярни изследователи дългосрочно, като в следващите три години ще им осигурява хранителни и нехранителни продукти и ще подпомага научноизследователската дейност на експедициите.

 

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Обратно към всички новини от агенциите