Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Хората с нестандартни размери са изправени пред много предизвикателствата, когато пазаруват модни стоки. GLAMI представя резултати от свое проучване и призовава всички заинтересовани страни да се присъединят към революционизирането на пазаруването.


V+O Communication


Хората с нестандартни размери са изправени пред много предизвикателствата, когато пазаруват модни стоки. GLAMI представя резултати от свое проучване и призовава всички заинтересовани страни да се присъединят към революционизирането на пазаруването.

Основите на прогреса в съвременния свят се базират на концепциите за разнообразие и приобщаване. Като неразривна част от тези процеси модната индустрия, от своя страна, се намира на ключов кръстопът, който изисква непоколебим ангажимент към хората, независимо от техния размер. Затова и днес GLAMI прави смела крачка напред, насочвайки светлината на прожекторите към предизвикателствата, пред които са изправени хората с различни размери, когато пазаруват модни стоки. Водещата европейска модна търсачка проактивно предлага съвети как да се обличате с увереност, независимо от формата на тялото си.

Концепцията, че телата ни се простират отвъд просто физическите параметри, включва и осмислянето на индивида за неговата уникална форма на тялото, размер и пропорции. Но как тези фактори взаимодействат с избора на модни стоки? Докато модната индустрия се стреми към едно по-приобщаващо бъдеще, GLAMI, водеща европейска модна търсачка, проведе проучване, за да разкрие предизвикателствата, пред които са изправени хората с различни размери и форми, когато пазаруват модни стоки. Резултатите от проучването предлагат жизненоважна представа за следващите стъпки, които индустрията трябва да предприеме, за да превърне процеса на пазаруване в един по-добър такъв за всички хора.

Акценти от проучването:

Питани за предизвикателствата им при пазаруване, свързани с формата и размера на тялото, проучването разкрива, че 30% от мъжете и 38% от жените споделят за периодични затруднения. По-високият процент, регистриран при жените, показва необходимостта от по-целенасочени усилия за справяне с техните индивидуални проблеми.

Основни предизвикателства и решения:

●        Непоследователно оразмеряване: непоследователното оразмеряване на различните марки обърква клиентите и оглавява списъка на предизвикателствата. За да се справи с този проблем, GLAMI подчертава значението на въвеждането на стандартизирани размери и предоставянето на точни параметри за всеки продукт, за да се рационализира процеса на пазаруване.

●        Ограничена наличност и липса на стилни варианти: много марки предлагат специални колекции за различни размери, но по-големите размери често нямат разнообразие от стилни варианти. GLAMI насърчава марките да разширят асортимента на предложенията си и да включат размери за ниски и високи хора, както и големи размери, и други специализирани категории, осигурявайки по-разнообразен и всеобхватен избор.

●        Откриване на идеалното пасване: продукти като дънки, бански костюми и ризи са регистрирани като най-предизвикателни поради необходимостта от внимателно преценяване спрямо индивидуалните форми. За да помогне на хората да се ориентират по-лесно, GLAMI предлага персонализирани филтри, които позволяват на потребителите да определят предварително своите предпочитания, спестявайки време и усилия в намирането на идеалното прилягане.

Насърчаване на промяната:

В стремежа си към по-приобщаваща модна индустрия участниците в проучването на GLAMI предложиха няколко въздействащи промени. Първо, 28% от мъжете и 40% от жените се застъпват за по-голямо разнообразие от размери и дължини в колекциите, насърчавайки марките да се грижат за по-широка клиентска база.

На второ място, както мъжете (23%), така и жените (38%) изразяват желание модните марки да предлагат съвети как да се обличат според различните форми на тялото. Като предоставят ръководства за стил и материали, марките могат да дадат възможност на клиентите да вземат уверени решения, докато пазаруват, подчертавайки най-добрите си качества чрез кройката, шарките и материята.

Фокусиране върху позитивизма към тялото:

Друга съществена промяна, която е нужно да се направи според  35% от жените участници, е да се виждат реални и естествени рекламни модели. Възприемането на естествения външен вид и представянето на различни размери и форми може да разбие представата за идеализирано тяло, насърчавайки позитивизъм и давайки възможност на хората да са свободни в своята уникалност.

Позицията на GLAMI:

От GLAMI остават непоколебими в своята позиция да дадат възможност на хората да се чувстват добре в  телата си и да изразят уникалната си идентичност чрез модата. За да подобрят изживяването при пазаруване за всички видове размери, GLAMI интегрира функции като персонализирани тестове и препоръки за продуктите. Освен това блогът на GLAMI включва поредица от статии за това как да се обличате според формата на тялото, предоставяйки ценни знания и ресурси за модните ентусиасти.

Тъй като модната индустрия приема промяната и концепцията на приобщаването, GLAMI призовава всички заинтересовани страни да се присъединят към революционизирането на пазаруването. Като се справя с предизвикателствата, пред които са изправени хора с различни размери и форми, индустрията може да насърчи положителна, утвърждаваща тялото екосистема за всички любители на модните стоки.

За модната търсачка GLAMI.bg

GLAMI, водеща европейска модна търсачка, базирана на изкуствен интелект, има за цел да се превърне в първата стъпка за всеки потребител в България, решил да пазарува модни артикули онлайн. С мисията да се превърне в най-големия моден каталог, обединяващ хиляди марки на едно място, за да може всеки да ги открие и използва, GLAMI.bg помага на електронната търговия да достигне до нови аудитории и нови клиенти. Повече от 1 милион продукти и 11 000 марки могат да бъдат намерени в GLAMI.bg. Модната платформа GLAMI.bg е достъпна и чрез мобилно приложение, което е съвместимо с IOS и Android устройства. GLAMI.bg е част от GLAMI group, водеща европейска платформа за модни находки, присъстваща на 14 пазара.

 

Обратно към всички новини от агенциите