Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Nova Brasilia стартира кампания #Следвайогъня като крачка към една по-автентична дигитална реалност


V+O Communication


Nova Brasilia стартира кампания #Следвайогъня като крачка към една по-автентична дигитална реалност

Социалните медии доказано моделират както реалността ни, така и самите нас, въпреки, че все още няма налични изследвания за това как точно влияят на живота на българите и на различните поколения. Има различни тенденции в употребата им, като най-разпространена сред тях е така наречената „токсична позитивност“ – стремеж към изразяване основно на положителни мисли и чувства и пренебрегване на реалното емоционално състояние. Това само по себе си неминуемо довежда до разминаване между лицето, което показваме в социалните мрежи и истинската ни същност, както и до разпространяване на грешна информация относно това как живеем живота си.

Сред другите актуални тенденции са кибертормозът, тревожността, липсата на увереност и внушеното чувство за ниска самооценка, което се появява при вида на много по-успешни, добре изглеждащи и харесвани хора от нас самите. Нов феномен е и склонността постоянно да се сравняваме с околните, както и една от най-разпространените съвременни поведенчески концепции FOMO (Fear Of Missing Out) – страхът от социално изключване и притеснението от пропускане на информация и моменти, които биха били значими за нас. Според проучване, посветено на темата*, 56% процента от хората се страхуват да не пропуснат различни събития и новини, ако са далеч от социалните мрежи, а 60% правят спонтанни покупки именно заради FOMO. Изброените по-горе са само част от социалните феномени, с които съвременните поколения трябва да се борят, за да съхранят своята автентичност и да останат верни на истинските си вярвания и желания.   

Като бранд, който вече 30 години споделя посланието да бъдем верни на себе си и да следваме вътрешния си глас, за да се отличаваме по собствен и неповторим начин, Nova Brasilia приема темата за въздействието на социалните мрежи изключително сериозно. За да постигне действителна промяна в трансформирането на потребителските нагласи за последствията от употребата на социалните мрежи, брандът дава началото на #Следвайогъня – нова кампания, насочена най-вече към хората, които използват активно социалните мрежи и съответно се сблъскват с проблема на „токсична позитивност“ най-често и отблизо. Нейната основна цел е да създаде осведоменост и ангажираност относно наболелия проблем и да направи първата крачка към една по-автентична дигитална реалност. Кампанията #Следвайогъня ще се осъществи съвместно с някои от най-харесваните и актуални български инфлуенсъри, обединени от общи характеристики и имащи отношение по темата.

Георги Блажев, Стефани Петкова, Ива и Радостин Кузманови, както и шеф Светлана Илиева, са познатите лица, които ще обединят усилия в подкрепа на каузата. Заедно с последователите си, всички те ще разкажат личните си истории и досег до проблема, както и последствията, които той може да донесе със себе си и начини, чрез които да ги предотвратим. 

Инициирането на подобна кампания е естествено продължение на социалната ангажираност на Nova Brasilia, в рамките на която брандът активно окуражава себеизразяването, спонтанността и премахването на някои обществени бариери, които ограничават личния ни потенциал. #Следвайогъня е израз на дългосрочния стремеж на Nova Brasilia да стимулира автентичността във всичките ѝ форми и да допринася за това да живеем хармонично в собствената си реалност.

* Изследване на агенция BluePoint! и мониторинг на източници, отразяващи обследваната тема, 2023

Обратно към всички новини от агенциите