Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Kaufland България с най-голям брой награди в ритейл сектора от тазгодишното издание на b2b Media Awards


V+O Communication


Kaufland България с най-голям брой награди в ритейл сектора от тазгодишното издание на b2b Media Awards

Kaufland България спечели най-голям брой награди в ритейл сектора от тазгодишното издание на b2b Media Awards. Компанията получи признания за своите инвестиционни, иновативни, образователни и работодателски проекти в шест категории, включително и за „CEO на годината“. 

За постигнатите резултати начело на Kaufland България и за утвърждаването на компанията като ритейл лидер и иноватор, нейният главен изпълнителен директор Иван Чернев беше обявен за „CEO на годината“. Под негово ръководство веригата не само затвърждава лидерската си позиция в сектора на бързооборотните стоки в България, но в същото време преминава през процес на динамична трансформация и модернизация. Годишният оборот за 2022 г. достига близо 2 млрд. лв., което е ръст с почти 20% спрямо година по-рано, а клиентите на ритейлъра надвишават 1 000 000 седмично. Под управлението нa Иван Чернев Kaufland  развива усилено своята политика за устойчиво развитие и затвърждава имиджа си на „зеления“ ритейлър в страната.

В деветото издание на конкурса Kaufland заслужи първо място и в категория „Иновативна бизнес стратегия/бизнес трансформация“ за развитието на своята One Stop Shopping концепция, която постоянно развива и надгражда. По този начин компанията превръща магазините си в мултифункционални търговски центрове с уникален микс от продукти и услуги под един покрив - oт аптеки и мecтa зa плaщaнe нa битoви сметки, пpeз cпeциaлизиpaни мaгaзини зa дoмaшни любимци, дpoгepии, мaгaзини зa обувки, мecтa зa xpaнeне и много други. Само за последните две години ритейлърът инвестира над 40 млн. лева за модернизация на своите хипермаркети. Плановете са до края на 2023 г. Kaufland да превърне още осем свои обекта в места не само за пазаруване, но и за цялостно преживяване. 

Kaufland получи първото място и в категория „Иновативна кампания за работодателска марка“ за кампанията си „Намери своето място“. Чрез нея търговската верига се обръща към търсещите нови кариерни възможности, заявявайки готовност да предложи сигурно работно място, възможности за развитие, добър баланс между личен и професионален живот, признание и атрактивно заплащане. Грижата за служителите е фокус в новата работодателска кампания като част от цялостната стратегия на Kaufland за управление на човешкия капитал.

Още една първа награда получи компанията - за подкрепата си на 31-вата антарктическа експедиция и за проекта „Kaufland на Антарктида“ в категория „Кампания с кауза/Проект с кауза“. Компанията стана партньор на Българския антарктически институт и на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ в края на 2022 година. Ритейлърът  обезпечи с хранителни продукти учените и екипажа на военния научно-изследователски кораб, с който те достигнаха до остров Ливингстън, както и за престоя им на Южния полюс. Така най-голямата търговска верига подпомогна усилията на българските учени в търсенето на устойчиви решения за борба с климатичните промени и се превърна в първия български ритейлър, стъпил на Антарктида.

Компанията получи третите места в категория „Зелена инициатива“ със „зеления" си хипермаркет в Горубляне, както и за “Oбразователна идея” за своите инициативи Kaufland Business Academy, Практикантска програма и Програмата за дуално обучение. 

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

 

Обратно към всички новини от агенциите