Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Kaufland спести близо 1300 тона въглеродни емисии през 2022 година


V+O Communication


Kaufland спести близо 1300 тона въглеродни емисии през 2022 година

Kaufland България направи поредна стъпка за ограничаване на въздействието си върху околната среда, като спести 1 275 тона CO2 емисии през 2022 година чрез използването на рециклируеми щайги за плодове и зеленчуци за многократна употреба вместо амбалаж за еднократна употреба. Веригата продължава да използва за доставката на плодове и зеленчуци до своите магазини сгъваемите екосъобразни каси, които са произведени от водещия логистичен доставчик на опаковки за многократна употреба в европейската верига за доставка на пресни продукти - Euro Pool System (EPS).

Ритейлърът получи „зелен“ сертификат от EPS за своите усилия в намаляването на въглеродния отпечатък за четвърта поредна година. Размерът на спестените емисии е пресметнат чрез калкулатор за оценка на жизнения цикъл на германската фондация „Щифтунг Инициативе Мервег“ (SIM). През 2022 г. Kaufland е извършила 3 773 854 ротации на касите за многократна употреба. Според изчисленията емисиите на CO2 от една каса за многократна употреба се равняват на емисиите от една ротация на 50 до 100 еднократни щайги.

Рециклируемите каси заемат 86% по-малко обем при обратния транспорт, а използването им намалява значително броя на пътуванията. Според данни на SIM, касите на EPS за многократна употреба генерират 95% по-малко отпадъци в сравнение с еднократните опаковки. Касите са изключително здрави и осигуряват оптимална защита на плодовете и зеленчуците по време на транспортиране, което директно намалява загубите от продукти.

EPS е компания, сертифицирана по стандарта BRC за съхранение и разпределение на обекти в Холандия, Белгия, Испания, Чехия, Полша и Германия. Тя съответства на най-високите международно признати стандарти за качество (ISO 9001) и гарантира, че всички каси отговарят на международните закони за безопасност на храните, миграция и проследяване.

Природосъобразната доставка е част от устойчивата политика на Kaufland България, свързана със социалната отговорност на компанията. Действията се осъществяват под мотото „Действията носят промяната“ от всички отдели на веригата - от използването на енергоефективни технологии и проектирането на нови сгради, спазващи екологични принципи, до повишаване на устойчивостта на продуктите и намаляване на употребата на пластмаса.

За Kaufland България:

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

 

Обратно към всички новини от агенциите