Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Kaufland: Скирът е най-търсеният млечен протеинов продукт у нас


V+O Communication


Kaufland: Скирът е най-търсеният млечен протеинов продукт у нас

Най-търсеният млечен продукт с високо съдържание на протеин у нас е традиционният за Исландия млечен продукт „скир“. Това показват данните на Kaufland България. Скирът вече се предлага в много разновидности – различни вкусове, варианти на десерти, пудинги, напитки. През март най-големият ритейлър у нас откри специализирани секции за охладени млечни продукти с високо съдържание на протеин, тъй като търсенето към тях расте все повече. По данни на Nielsen, само за една година оборотът на високопротеинови продукти в България се е увеличил с близо 90%, а броят на продадените опаковки - с почти 45%. Аналогично е поведението и на клиентите на Kaufland. През 2022 г. в хипермаркетите на ритейлъра са продадени и над ¼ повече опаковки от тези продукти в сравнение с предходната година. Това е и причината ритейлърът да увеличи броя на предлаганите артикули и да улесни клиентите, като обособи отделен регал в млечната категория. 

На обособения протеинов млечен регал в Kaufland са изложени над 40 млечни продукти с високо съдържание на протеин, като броят им зависи от формата на магазините. Сред тях са различните варианти скир - натурален и овкусен, сирене котидж, протеинови йогурти с добавени плодове и семена, протеинови пудинги, кваркове, грис и напитки. 

„Основните предимства на млечните протеинови продукти са високото съдържание на протеин, това че те спомагат за бързото възстановяване след тренировка, богати са на калций и на пробиотици, лесни са за усвояване от нашия организъм, имат невероятен вкус и са готови за употреба.“, коментира Жечка Великова, старши търговец „Млечни продукти“ в Kaufland България.

Повишеният интерес към продуктите с високо съдържание на протеин е причината тази тема да е на фокус в четвъртия епизод от видео рубриката „За качеството с Биляна Гавазова". В епизода зрителите ще се запознаят с разнообразието от млечни протеинови продукти, предлагани в Kaufland България, ще видят и сравнение на хранителните стойности между обикновени млечни продукти и такива с високо съдържание на протеин. В рубриката зрителите могат да получат и полезни съвети и идеи как да консумират протеинови млечни продукти.

Цялото видео може да видите тук.

Рубриката, която носи името „За качеството с Биляна Гавазова“, се излъчва всеки вторник в YouTube канала на Kaufland. 

За Kaufland България:

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

 

Обратно към всички новини от агенциите