Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Kaufland предлага 5-те най-търсени месни продукта за лятно барбекю


V+O Communication


Kaufland предлага 5-те най-търсени месни продукта за лятно барбекю

Свински ребърца и врат, пържола от пилешки бут, телешки врат и наденица са в топ 5 на най-търсените за лятно барбекю артикули в Kaufland. Между най-предпочитаните от клиентите на най-големия ритейлър в България месни продукти се нареждат и кюфтета и кебапчета, които потребителите могат да намерят сред голямото разнообразие на собствените марки на Kaufland „Брей!“ и „Шеф месар“. 

Kaufland гарантира качеството на месните продукти в магазинната си мрежа с допълнителен контрол по цялата верига – при доставка, през температурен режим и логистика, до пакетиране и представяне във витрините на хипермаркетите. Именно завишеният качествен контрол на месото с фокус върху продуктите за барбекю е темата на третия епизод от съвместната рубрика на Kaufland и дългогодишния журналист и експерт по темите за качеството на храните – Биляна Гавазова. В него тя в детайли проследява окачествяването от приема на стоката в Централния склад на ритейлъра в с. Стряма до магазините. 

„Всички артикули минават обстойна проверка, още при пристигането си в склада. За да достигнат до продажба, те трябва задължително да отговарят на критериите за качество. Проверката за еластичност се извършва като при натиск с пръст, месото възвръща бързо първоначалният си вид. От голямо значение е и цветът на месото, който трябва да бъде бледо розов до червен, както и температурата му, която не бива да превишава 4 градуса“, разказва Жанет Стоянова, специалист „Качествен контрол на месото“ в Централния склад на Kaufland България.

Видеото от поредицата дава любопитна, полезна информация за окачествяване на месото, както и практическа информация за успешен избор на продукти за барбекю. Цялото видео може да видите тук.

Качественият контрол на свежото месо и риба е ключов приоритет в работата на Kaufland България. През 2022 г. компанията одитира процесите по окачествяване и съхранение на продуктите в Централния си склад, защитавайки престижния сертификат за качество TÜV AUSTRIA. Той беше издаден именно в удостоверение на това, че дейностите по прием и съхранение на свежо месо и риба в складовата база отговарят на най-високите международни стандарти – безопасност на храните, качество на процесите и контрол на рисковете. 

Съвместният видеопроект на Kaufland и Биляна Гавазова, известна със своята експертиза по темите за качеството на стоки и услуги, предоставя практическа информация на потребителите. Те ще получават полезна информация как да разпознават качествената храна, както и хитри съвети за съхранението и употребата на съответните продукти. 

Видеопоредицата, която носи името „За качеството с Биляна Гавазова“, се излъчва всеки вторник в YouTube канала на ритейлъра. 

 

За Kaufland България:  

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

 

Обратно към всички новини от агенциите