Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Клиентите на Kaufland приготвиха 100 кг сладко от горски плодове в Карлово


V+O Communication


Клиентите на Kaufland приготвиха 100 кг сладко от горски плодове в Карлово

Клиентите на Kaufland Карлово приготвиха 100 кг сладко от горски плодове по уникална рецепта на Ути Бъчваров. Събитието се проведе на паркинга на хипермаркета в града, където известният готвач разположи специално пригоден за целта тиган. Сладкото беше приготвено от изцяло български плодове, произведени от един от дългогодишните партньори на веригата – „Ди бери груп“ ЕООД от град Попово.

„Това, което прави рецептата ми специална, са българските плодове. Когато горските плодове са български и са в сезон, те са уникално вкусни и ароматни – нещо, което трудно може да се постигне или компенсира с вносна продукция“. Това подчерта Ути Бъчваров по време на събитието.

„20 часа е времето, за което набраният горски плод стига от полето до рафтовете на Kaufland. Ние от години работим с компанията и това, което мога категорично да гарантирам са високите изисквания за качество към продукцията – от начина на отглеждане, до съхранението й, докато достигне до магазинната мрежа“, отбеляза Деница Иванова, собственик на „Ди бери груп“.

„Празник на горските плодове“ е първият от поредицата „плодови празници“, които Kaufland планира да организира на паркингите на хипермаркетите си в цялата страна. Чрез тях компанията цели да популяризира продукцията на българските производители, с които си партнира. Плановете на веригата за 2023 г. включват разширяване на дела на българската продукция в магазинната си мрежа с 30%, както и въвеждане на редица мерки за повишаване на партньорствата в сектора. До края на 2023 г. компанията планира да изкупи български плодове и зеленчуци за над 77 млн. лв. С тях общата стойност на изкупената родна продукция от Kaufland България от 2019 г. ще достигне 309 млн. лв.


За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Обратно към всички новини от агенциите