Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

„Зеленият“ хипермаркет Kaufland Горубляне отваря парка си за посетители


V+O Communication


„Зеленият“ хипермаркет Kaufland Горубляне отваря парка си за посетители

Изцяло нова зона за отдих отваря врати днес като част от парка на „зеления“ хипермаркет Kaufland Горубляне. Със свободен достъп за всички посетители са образователни пейки и игрални съоръжения – включително маси за тенис и настолни игри. Плановете на ритейлъра са постепенно да разширява зоната за отдих, увеличавайки броя и вида на съоръженията в нея.

„Новата зона за отдих, която започнахме да обособяваме на територията на парка към нашия „зелен“ хипермаркет Kaufland Горубляне, е в продължение на ангажимента ни за подобряване на средата, в която работим. С отварянето на парка за посетители искаме да споделим нашия „зелен остров“ с жителите на квартала, тъй като именно споделеността е в основата на трансформацията, през която бизнесът ни преминава – да предоставя повече стоки и услуги на едно място, повишавайки добавената стойност за нашите клиенти“, коментира Кремена Георгиева, мeниджъp „Kopпopaтивни комуникации и CSR“ в Kaufland България.

Зоната за отдих е част от парка на „зеления“ хипермаркет Kaufland Горубляне. Той е разположен на площ от над 6 000 кв.м. и в него са засадени 300 дървета и 1000 храсти. Изборът на видовете е съобразен със способността им да абсорбират по-големи количества въглероден диоксид. 

В последната година Kaufland България реализира мащабна инициатива за реконструкция и изграждане на образователни детски площадки. През месец март компанията дари на жителите на кв. Горубляне обновена детска площадка на площ от близо 600 дка. Друг мащабен проект по инициативата е изграждането на образователна детска площадка в кв. Малинова долина. Тя е снабдена с атрактивни съоръжения за деца между 5 и 12 годишна възраст и инвестицията по нея възлиза на над 190 000 лв.

„Зеленият“ хипермаркет е най-новият магазин на веригата. Той е изграден според най-модерните стандарти за екологично и енергийно ефективно строителство и е оборудван с редица щадящи околната среда системи и се захранва със 100% „зелена“ енергия. Хипермаркетът има иновативна климатична система, която се захранва с остатъчната топлина от хладилните витрини и помещения и не използва фосилни горива. На покрива на магазина е разположена и фотоволтаична инсталация за собствени нужди.

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Обратно към всички новини от агенциите