Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

ERP.BG вгражда изкуствен интелект и автоматизира творческите дейности


V+O Communication


ERP.BG вгражда изкуствен интелект и автоматизира творческите дейности

ERP.BG вгражда изкуствен интелект (ИИ) в софтуерните си решения за управление на бизнес процеси. Така бизнесът ще бъде по-ефективен и ще повиши значително производителността си. Това е революционен процес, които ще се развива стремглаво. Индустрия 4.0 направи така, че всички повторяеми дейности се автоматизираха и хората, с качествата си, станаха по-важни. Индустрия 5.0 даде на технологиите човешки облик. Тези процеси се случват сега с творческите дейности, които благодарение на ИИ ще повишат допълнително ролята на човека. Чрез  способността за вътрешно осмисляне и логика, той става още по-ценен. Хората и ИИ заедно ще поставят началото на Индустрия 6.0.

„Вграждаме успешно ИИ в продуктите на ERP.BG. Това е наша основна бизнес цел и посока на развитие, защото вярваме, че най-добрата версия на настоящето е бъдещето. Изкуственият интелект ще направи с творческите професии това, което автоматизацията направи с производството. За ежедневните дейности обикновената автоматизация е по-ефективният инструмент. Но ние вграждаме ИИ точно там, където има най-голям елемент на творчество.“ споделя Иван Аржентински, изпълнителен директор и създател на ERP.BG.

Съвременният изкуствен интелект успя по математически път да класифицира, преведе, да раздели на части и да обобщи смисъла на едно изречение. Този процес започва преди няколко десетки години от невронните мрежи. През 2017 г. големият напредък прави Google като създава т.нар. Transformer. Google translate e пример за Transformer. След това, Open AI надгражда и универсализира платформата, за да постигне това ниво на усъвършенстване на робота. Изкуственият интелект, като например Сири - асистентът на Apple или Алекса - асистентът на Google, ще стават все по-умни, по-разговорливи, ще ни разбират по-добре и ще ни отговорят по-ясно. 

Роботите успяха да разберат изказа на човека и да го преведат в математически формули, но не могат да направят повече от това, защото им липсва вътрешно осмисляне и логика, характерни само за човека. ИИ може да разбере добре зададен въпрос, да отговори подробно, но може и да започне да говори красиво като „сладкодумен лъжец“. Този процес се описва с понятието „халюциниране“. Способността на роботите да украсяват „измислиците“ си и възможността им да ги правят да звучат реалистично, е опасна. Затова най-добрата употреба на ИИ е като асистент. Той може да помага, да създава, но човек трябва да осмисли, да заключи и да вземе решение. 

„ИИ не може да замени хората, но може да намали броя на ангажираните в дадена дейност. По този начин същият брой хора ще могат да изпълняват повече на брой дейности. Повишава се ефективността и не изчезва напълно нуждата от една или друга професия. Компаниите ще бъдат по-производителни и ефективни, а ролята на хората ще става още по-важна. Именно творческата автоматизация ще направи така, че хората да станат по-ценни. Човек ще може да се развива там, където наистина му е интересно. Ще прави повече и по-смислени неща. Хората са и ще бъдат най-важния капитал. Умните компании ще запазят хората си, ще произвеждат още повече и по-ефективно, и ще разширяват бизнеса си. Когато този процес се разясни и се разбере правилно от всички, страхът от изкуствения интелект ще изчезне.“, допълва Иван Аржентински от ERP.BG.

 

За повече информация:

Иван Аржентински

ivanarj@erp.bg

T: +359 (2) 9515939

 

---

За ERP.BG

ERP.BG е сред първите български разработчици на системи за управление на бизнеса и протичащите в него процеси. С опит от над 25 години, компанията цели повишаване на конкурентоспособността на своите клиенти, чрез възможностите на софтуерните технологии. ERP.BG разработва продуктите си, като обединява световните тенденции в сектора със специфичните нужди на своите клиенти. ERP.BG има специфичен опит и завършени проекти в сегментите търговия на едро и дребно, печатарска индустрия, козметична и хранително – вкусова промишленост, текстил, транспортна дейност, строителство, строителни материали, финансово-счетоводно консултиране и други.

 

Обратно към всички новини от агенциите