Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Kaufland повишава достъпността на децата до куклен театър


V+O Communication


Kaufland повишава достъпността на децата до куклен театър

Вече близо три месеца клиентите на Kaufland България в морската столица имат достъп до най-доброто от творчеството на Държавен куклен театър – Варна. В резултат на колаборацията между най-големия ритейлър и културната институция стотици деца се докоснаха до приказния свят на куклите. Съвместната инициатива ще продължи с финална постановка „Трите феи“ тази неделя, 26.03 от 11 часа, в хипермаркета на компанията в квартал Трошево. Кампанията е част от развитието на One-stop-shopping концепцията на ритейлъра, чрез която магазините на веригата постепенно се трансформират в търговски центрове.

"На 21 март честваме Световния ден на кукления театър. Поклон и аплодисменти към всички творци, които осмислят и популяризират очарованието на кукленото изкуство, помагайки ни да намерим детето у себе си и учейки нашата най-малка публика на ценни добродетели! Стартирахме партньорството си с ДКТ-Варна в началото на тази година и за този период отчетохме огромен интерес от страна на децата и техните родители. Щастливи сме, че заедно с актьорите успяхме да превърнем неделното пазаруване при нас в още по-приятно и пълноценно изживяване за цялото семейство“, коментира Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и CSR” на Kaufland България.  

Съвместната работа с театралната институция е поредното значимо партньорство, което Kaufland Бъглария развива с мисъл за децата и подрастващите. За своите усилия в полза на детското благосъстояние през изминалата година най-голямата търговска верига у нас получи и сертификат „Компания – приятел на детето“ от най-голямата мрежа от организации, посветени на децата - Национална мрежа за децата.

 

За Kaufland България: 

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

 

Обратно към всички новини от агенциите