Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Kaufland дари нова детска площадка на кв. „Горубляне“


V+O Communication


Kaufland дари нова детска площадка на кв. „Горубляне“

Kaufland България продължава своя проект за обновяване и изграждане на нови общински детски площадки. Поредното съоръжение, което компанията дарява на София, е в кв. „Горубляне“ и вече е достъпно за посетители. 

Образователната детска площадка „Kuniboo” е разположена между улиците „Детелина“ и „Борис Рангелов“ на площ от 590 квадрата. Инвестицията за реализацията на проекта е 65 000 лева. Те бях вложени за цялостно възстановяване на съществуващо съоръжение и прилежащите към него площи. 

Новата площадка е подходяща за деца между 3 и 12 години. Тя е снабдена със съоръжения за игра, произведени от френска компания, сертифицирана със TÜV сертификат за качество. Малчуганите ще имат на разположение мини футболно игрище, люлка, пързалка със стена за катерене, фитнес уреди на открито и други. Площадката е застлана с ударопоглъщаща настилка, а за максимална сигурност и комфорт на посетителите е монтирана и ограда.

Акцент в площадката е образователният елемент – на територията й има пейки и табели с изписани на тях екологични послания, насочени към най-малките и техните родители. Сред тях са съвети за намаляване на пластмасата, пестене на ресурсите и увеличаване на консумацията на сезонни плодове и зеленчуци. Съоръжението носи името на малкия енот Kuniboo, който е талисман на собствената марка продукти на ритейлъра, предназначени за бебета и деца.

„Ремонтът и възстановяването на детска площадка в района, в който открихме нов хипермаркет, е част от ангажиментите, които сме поели за подобряване на градската среда. Чрез този проект продължаваме да изпълняваме и ангажимента си да бъдем верен приятел на децата и техните родители“, коментира Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и CSR” на Kaufland България. 

Първата образователна детска площадка Kuniboo беше отворена през ноември миналата година в ж.к. „Малинова долина“. Тя беше изградена като дарение за столичния район „Студентски“, като инвестицията за нея беше близо 190 000 лева. 

 

За Kaufland България:

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

 

Обратно към всички новини от агенциите