Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Kaufland инвестира над 1 000 000 лв. годишно в контрол на качеството


V+O Communication


Kaufland инвестира над 1 000 000 лв. годишно в контрол на качеството

Във връзка с 17-тия си рожден ден, най-голямата верига хипермаркети у нас Kaufland България продължава с равносметката за дейността си по ключови за бизнеса теми и отчита инвестиции от над 1 000 000 лева в контрол на качеството през 2022 г., като 640 000 лв. от тях са за лабораторни анализи и външни експертизи. Компанията е извършила над 12 000 проверки по цялата верига за година, като те включват лабораторни анализи в независими лаборатории, външни експертизи и тестове, редица вътрешни проверки от отделите, ангажирани да обезпечат стриктните процеси, които компанията има, за да гарантира високото качество на предлаганите продукти. 

Продуктите, които Kaufland предлага в магазинната си мрежа, подлежат на стриктен контрол по цялата верига на доставка – от избора на производители и доставчици, през окачествяването, правилното съхранение и транспортиране на готовата продукция до грижата за това тя да е свежа през целия ден в хипермаркетите на веригата.

Само през февруари тази година в Kaufland са направени анализи и различни тестове на 1 556  мостри от различни продуктови групи – основно свежи храни (месо, плодове и зеленчуци и др.) и собствени марки продукти. Те включват лабораторни анализи, вътрешни тестове и проверки от ресорните по темата отдели. 

„Доказателство за това колко важно е качеството в предлагания от нас асортимент са стриктните ни вътрешни процеси, множеството сертификати за качество и произход на продукцията, регулярните тестове в акредитирани лаборатории и многостепенният вътрешен качествен контрол, които изискваме и прилагаме. Всичко това изисква не само постоянна работа, но и значителни инвестиции“, коментира изпълнителният директор на Kaufland България Иван Чернев. 

Многостепенен контрол на качеството на отделни групови артикули:

Плодове и зеленчуци: прецизен контрол от полето до рафта; всекидневни проверки за съответствие с изискванията на веригата за свежест, качество, цялост, здравина, чистота и аромат, грамаж/диаметър, коректност на етикета – клас, произход, марка, сорт; ежемесечни тестове за пестициди; температурен контрол и др.

Месо и месни продукти: регулярни лабораторни анализи и тестове в акредитирани лаборатории; ежегоден международен одит за норми и вътрешни изисквания за работа със свежи храни; шестстепенен контрол при приема в Централен склад; непрекъсната хладилна верига; проверка при приема в хипермаркетите и постоянен контрол на условията на съхранение на място; сертификация на предлаганите продукти.

Млечни продукти: вътрешни дегустации; разработена специално за компанията строга програма за прием, съхранение, доставки, хигиена, зареждане, опаковане и продажба на млечните продукти.

Хляб и тестени изделия: регулярно тестване на асортимента; предварителни дегустации за нов продукт; всички продукти се пекат по съвременна технология в специални конвектомати по предварително зададени програми, според спецификите за приготвяне на всеки продукт, за да бъдат гарантирани качество, вкус и аромат.

 

За Kaufland България:  

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

 

Обратно към всички новини от агенциите