Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Първата “Академия за Бизнес Услуги” в страната стартира с пилотен курс в партньорство с Община Бургас


V+O Communication


Първата “Академия за Бизнес Услуги” в страната стартира с пилотен курс в партньорство с Община Бургас

Академия за Бизнес Услуги е предназначена да подготви таланти за успешен старт или продължаване на кариерата в сектора на бизнес услугите с висока добавена стойност. Тя дава практически и специфични познания, които подготвят за работа по процеси в ключови бизнес области - финанси, счетоводство, човешки ресурси, снабдяване и др. Освен фокусирано познание в конкретното бизнес направление, Академията адресира и теми, свързани с по-задълбочено разбиране на индустрията, особеностите на работната среда, използваните инструменти за работа и факторите за успешна реализация. Визията на Академията за следващите пет години е да отключи създаването на нови работни места в цялата страна.

Пилотният курс стартира на 30 юни тази година в Бургас с фокус счетоводство. Той е подходящ за хора с предишен счетоводен опит, владеещи английски език, които имат желание да продължат кариерата си в областта на изнесените бизнес услуги. Курсът е безплатен, а групата ще се формира от първите 20 одобрени курсиста. Кандидатстването става през сайта на Академията и изисква предоставяне на автобиография и кратко мотивационно писмо. Успешно завършилите обучението ще получат възможност за работа в най-големите компании от сектора в страната. 

Проектът е на компанията Флоу Лоджик, чиято основна дейност е в областта на услугите и решенията за изграждане, структуриране, оптимизиране и изпълнение на бизнес процеси. Членовете на екипа, който стои зад идеята, са експерти с над 15 годишен опит в индустрията.

 „Разширяването и дистрибутирането на пазара на труда в областта на изнесените услуги е предпоставка за дългосрочното и успешно развитие на сектора. Доволни сме, че успяхме да стартираме Академия за Бизнес Услуги още през втората година от създаването на Флоу Лоджик. Това е важна крачка за нас, защото ни дава възможност за положителен отпечатък върху пазара на труда, както и за позиционирането ни като водещ партньор за сектора в региона.“ – споделя Мая Миланова, изпълнителен директор на Флоу Лоджик.

„Община Бургас винаги е подкрепяла развитието на индустрията, поради което локацията за пилотния курс на Академията беше естествен избор. Благодарни сме на кмета и екипа му за партньорството и цялостната подкрепа при реализацията на първото обучение от програмата“ – допълва тя.

„Този съвместен проект е крачка в привличане на нови проекти и разкриване на високоплатени работни места в Бургас. Завършилите академията ще имат възможност да предоставят счетоводни услуги за  международни компании. Разработват се и програми за експерти логистика и човешки ресурси, които също ще стартират от Бургас. Благодаря на екипа на Флоу Лоджик за партньорството и съм сигурен, че заедно ще привлечем към нашия град компании, които работят в областта на изнесените бизнес услуги “.

Кандидатстването за първия курс е отворено на сайта http://business-services.academy/upcomingcourses до 28 юни или до запълване на свободните места. 

 

 

Обратно към всички новини от агенциите