Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Райфайзенбанк ще тества иновативно решение за намаляване на въглеродния отпечатък


Райфайзенбанк


Райфайзенбанк ще тества иновативно решение за намаляване на въглеродния отпечатък

Райфайзенбанк (България) ще тества решение за измерване и намаляване на въглеродния отпечатък от компании и индивидуални клиенти. Иновацията е на британската финтех компания Connect Earth, която спечели предизвикателството по темите дигитално привличане на клиенти и финансова грамотност в рамките на глобалната партньорска програма на Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) Elevator Lab.

 

Решението на Connect Earth изчислява въглеродния отпечатък на потребители и компании, анализирайки техните трансакции. Целта на иновацията е да повиши информираността за индивидуалния принос за замърсяване на околната среда и да мотивира потребителите да намалят своя въглероден отпечатък.

 

Като победител в състезанието екипът на Connect Earth ще работи заедно с експерти от Райфайзенбанк (България) и РБИ по развитието на Proof of Concept (PoC), като при успех ще се обсъди възможността за внедряване на решението в групата финансови институции на РБИ.

 

Connect Earth спечели състезанието в конкуренцията на други четири финтех стартъпа от цял свят – Dreams (Швеция), Monety (България), ff.next (Унгария) и Yayzy (Великобритания). Представянето на финтех компаниите бе оценявано от жури, съставено от висшия мениджмънт и експерти на Райфайзенбанк (България) и Райфайзен Банк Интернешънъл.

 

Обратно към всички новини от агенциите