Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

„Избери, за да помогнеш“ набира средства за 15 значими каузи


Райфайзенбанк


„Избери, за да помогнеш“ набира средства за 15 значими каузи

Традиционната дарителска кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“ набира средства в подкрепа на нови 15 значими каузи в сферите здравеопазване, социални дейности, култура и образование, опазване на околната среда. Инициативата се провежда за 13-та поредна година, като от 2009 г. досега банката, служителите и обществото са подкрепили общо 283 проекта с над 3,5 млн. лв.

 

Фокусът на селектираните през тази година проекти е върху навременната профилактика на последиците от Covid-19, подкрепата за рискови социални групи – жени, деца и възрастни, опазване на културно-историческото наследство, опазване на горите и екосистемите, както и повишаване на еко образованието сред подрастващите.

 

Институциите и организациите от цялата страна, които набират финансиране за проектите си в „Избери, за да помогнеш“ 2021, са Националният археологически музей, Рилския манастир, Военно-медицинска академия, Фондация „Първите три минути“, Българската Коледа, многопрофилните болници в Монтана и Кърджали, Българският фонд за женитe, Каритас България, Конкордия България, Фондация „Х.Степич“, SOS Детски селища, Фондация „За нашите деца“, ЮЗДП и Природен парк „Шуменско плато“.

 

Подробна информация за всички 15 каузи, включени в кампанията, е достъпна на платформата izberi.rbb.bg, от която удобно могат да се правят и дарения за всеки от проектите.

 

„Да правим заедно историите по-добри – в това намираме смисъл и мотивация всички ние – служителите на Райфайзенбанк, организациите и хората, които са съпричастни с каузите в кампанията. Всяка от тези вече 13 години история на „Избери, за да помогнеш“ е оставила следата на доброто в различни краища на България и в историите на много хора. След извънредната 2020 г., когато подкрепихме приоритетно медиците на първа линия в борбата с коронавируса, сега отново отваряме дарителската кампания за по-широк кръг от нуждаещи се. Горди и отговорни сме да продължим кампанията, в която обществото има голямо доверие и се включва все по-активно“, казва Оливер Рьогл, председател на УС на Райфайзенбанк.

 

Традиционно най-много средства в дарителската кампания се набират от банката и служителите на Групата Райфайзен в България, като през последните години нараства и сумата, събрана от широката общественост. Дарение за избрания проект може да се направи лесно чрез модерната платформа izberi.rbb.bg и опцията „Дари с банкова карта“ – линк към виртуалния ПОС терминал се намира под всеки отделен проект, включен в кампанията. Другите опции за подкрепа на каузите е през мобилното приложение RaiMobile, Райфайзен ОНЛАЙН или с банков превод директно по сметката на съответната организация.

Обратно към всички новини от агенциите