Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

БНП Париба Кардиф България: Направихме застраховането по-достъпно за хората, защитавайки над 1,8 милиона кредита


Grozdanov Communications Consulting


БНП Париба Кардиф България: Направихме застраховането по-достъпно за хората, защитавайки над 1,8 милиона кредита

В края на 2021 година БНП Париба Кардиф България празнува своя 15 годишен юбилей. 15 години след навлизането на българския пазар на световния лидер в застраховането на кредити, компанията отчита над 1,8 милиона активни застрахователни полици по потребителски, ипотечни и стокови кредити, кредитни карти и други заеми, отпуснати от банки или компании за потребителско кредитиране. Големият брой на защитените кредити е ясен знак, че финансовата и застрахователната грамотност на хората расте.

Компанията отчита и ръст както на одобрените застрахователни претенции, така и на изплатените обезщетения. Според данните на БНП Париба Кардиф, клонове България, основната причина за предявяване на искове е настъпването на застрахователни събития като безработица, временна нетрудоспособност (продължителен болничен) и загуба на живот. При такива неочаквани обстоятелства застрахователят покрива частично или напълно задълженията на своите клиенти към финансовите институции и така милиони българи могат да се възползват от защита на кредитите си.

През последните 7 години броят на активните полици нарасна с 65%

БНП Париба Кардиф има уникален бизнес модел на работа, базиран на партньорства с банки и финансови институции. Компанията разработва продукти и услуги със спестовен и защитен характер и ги разпространява чрез мрежата си от партньори, която включва банки, небанкови финансови институции, автомобилни производители, търговци на дребно, телекомуникационни оператори, застрахователни брокери  и други. В България БНП Париба Кардиф предлага продукти и услуги като „Защита на кредитополучателите“, „Защита на бюджета и доходите“, „Защита на платежни инструменти“, „Защита на личните вещи“, „Удължена гаранция“, „Лична злополука и защита на здравето“ и „Защита на дома“.

Мисията на БНП Париба Кардиф е да направи застраховането по-достъпно. Основната цел на компанията е да предостави на клиентите си изгодни, лесни за разбиране и удобни за ползване застрахователни продукти. Фокус в дейността са повишаване на грамотността на хората по отношение на ползването на застраховки и ползите от тях, и постоянно подобряване на нивото на клиентска удовлетвореност. В резултат на това броят на активните застрахователни полици нараства от 1 милион през 2014 година до 1,8 милиона през 2020 година. Това доказва, че все повече хора осъзнават цената на сигурността и възприемат застраховката на кредита не като допълнителен разход, а като сигурност за бъдещето при настъпване на непредвидени обстоятелства.

Силна мобилизация в отговор на здравната криза

С цел да подкрепи своите клиенти по време на пандемията компанията осигури покритие дори и по рискове, които попадат в изключенията съгласно Общите ѝ условия. Основният фокус беше върху освобождаването от работа по взаимно съгласие във връзка с временно преустановяване на дейността или намален обем на работа на компании, засегнати от пандемията. Освен това, с цел да улесни своите клиенти, БНП Париба Кардиф намали броя на необходимите документи за предявяване на застрахователни претенции и предостави възможност за изцяло дистанционен процес по предявяване и електронно подписване.

БНП Париба Кардиф празнува 15 години в България

На 20 октомври 2021 година БНП Париба Кардиф отбелязва своята  15-та годишнина на българския пазар с онлайн конференция #15yearsTogether. Компанията покани някои от своите партньори да обсъдят развитието на финансовия и застрахователния сектор. Домакини на събитието бяха Марио Костов, Управител на БНП Париба Кардиф, клонове България и Румъния и Зденек Ярош, Мениджър на БНП Париба Кардиф за Централна Европа. Те представиха основните постижения на БНП Париба Кардиф, както и важни показатели за развитието на компанията в България за последните 15 години с фокус върху предизвикателните 2020 и 2021 година.

Гости на събитието бяха: Жозе Салойо - управител на БНП Париба Лични Финанси в България, Димитър Шумаров - Изпълнителен директор, Главен финансов директор и член на УС на Пощенска банка, Борислав Генов - Директор Банкиране на дребно на УниКредит Булбанк и Армен Матевосян - Главен търговски директор на TBI Bank. Заедно с домакините от БНП Париба Кардиф те дискутираха по теми като „Как банките и застрахователите заедно дадоха сигурност и подкрепа на хората през 2020 година?“ и „Как уроците от Ковид кризата моделират бъдещето на съвместния бизнес модел на работа на банки и застрахователни компании?“.

„Ние сме много горди, че през последните 15 години милиони българи се довериха на БНП Париба Кардиф, България. Благодарение на ползотворното сътрудничество с нашите партньори, ние осигуряваме на хората защита и подкрепа в трудни времена и заедно формираме тенденциите в развитието на  финансовия и застрахователния сектор.“
Марио Костов, Управител на БНП Париба Кардиф, клонове България и Румъния

Обратно към всички новини от агенциите