Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Дисеминационни събития проект ACTIMENTIA


Сдружение Поколения


Дисеминационни събития проект ACTIMENTIA

Консорциумът на проект ACTIMENTIA (финансиране по програма ЕРАЗМУС+) приключи разработването на интерактивната онлайн-платформа, предлагаща широка гама от физически упражнения, уроци, танци, игри за раздвижване. Бяха приключени и пилотните обучения за ползването й. Тя може да бъде използвана за обогатяване знанията на формални и неформални болногледачи и в подкрепа на хора с леки когнитивни нарушения и с деменция,. 

Онлайн платформата Actimentia беше представена на две дисеминационни събития, проведени в началото на лятото, на които присъстваха формални, неформални болногледачи, представители на неправителствени организации, на организации за обучение на възрастни и други заинтересовани от темата. По време на мероприятията беше показано разнообразието на инструменти, с които разполага платформата – разнообразни уроци с различно ниво на трудност, така че ползвателите могат да регистрират прогрес чрез повтарянето им или да преминат към по-високо ниво – адекватно на нуждите им и психологическите им възможности, работа с виртуален тренер (аватар) или с професионален тренер чрез видеа, танци, както и игри. Уроците са наистина забавни и стимулират чувствата.

Платформата може да се използва като алтернатива на ежедневната рутина за подобряване на настроението и за мотивиране на пациентите. Тя е отворена за безплатно ползване от страна на професионалисти и всички, които имат интерес към съдържанието й.

Платформата беше оценена високо от присъстващите, а доста от тях заявиха желание за ползването й в ежедневната им работа.

Обратно към всички новини от агенциите