Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Емил Михов: Светлинното шоу в Минерални предизвика голям интерес


PR Sales


Емил Михов: Светлинното шоу в Минерални предизвика голям интерес

Зрелищното 3D мапинг шоу на крепостта „Топликос” в Минерални бани предизвика невероятен интерес. Над 90 електронни медии публикуваха фрагменти шоуто, но то вече отмина, поне до следващия път. Сега ние искаме да разкажем за хората, които стоят зад него.

Най-важният човек безспорно е Емил Михов, експерт по история и туризъм и артист по душа. Освен с история, той от години се занимава с фотография, графичен дизайн, филмово производство и интерактивни инсталации. Живее в Габрово, но често пътува до различни градове в страната. Според него, туристът трябва да се забавлява и да разбира какво вижда. Ние разработваме технологии, които да позволяват на музеите да разказват кратки истории. Много често в работата си използваме холограми, които могат да бъдат свързани с археология или етнография чрез кратко кино. По този начин ние обясняваме на хората отвън какво има в музеите. Примерно имаме продукт, който чрез 6 холограмни актьора показва как се живее във стара възрожденска къща. Цялата експозиция съществува само виртуално. Постигаме го като прожектираме всичко това върху специален плат, който на вид е невидим за зрителя, но всъщност е прожекционен плат за 3D анимация, разказа Емил Михов. 

Всъщност холограмите могат да се прожектират върху всякаква повърхност, дори както в случая с Минерални бани върху стара крепостна стена или пушек. Идеята е дискретно да показваме на туристите, това което могат да видят в музея. Освен холограмите, другите ефекти, които използваме са 360-градусово заснемане и специални очила, които позволяват този продукт да бъде разглеждан все едно сте вътре в него. По този начин можем да представяме високи и непристъпни крепости, където човек трудно може да се изкачи. Целта ни е туристът да разбере какво вижда, да му стане интересно и да покани и приятели. Друга технология позволява личният телефон и таблет да станат преносител на нашия продукт. Така човек може да се разходи по крепостта между 3D информацията и така реално вашият телефон става ваш гид.

В търсенето на нови технологии и идеи показваме стари сгради с датчици и когато човек ги доближи те активират холограми и разказват различни истории. Удобството на тези технологии е това, че ние реално запазваме всички експонати без да ги местим и нараняваме. Всичко е софтуер и се пренася навсякъде на флаш памет, добави още Емил Михов.

Обратно към всички новини от агенциите