Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Elevator Lab 2021 търси финтех решения за дигитално привличане на клиенти и повишаване на финансовата грамотност


Райфайзенбанк


Elevator Lab 2021 търси финтех решения за дигитално привличане на клиенти и повишаване на финансовата грамотност

Стартира нова надпревара в рамките на Elevator Lab – глобалната партньорска програма на Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ), която стимулира бизнес развитието на стартъпи и финтех компании от цял свят. Новото издание на програмата търси иновативни решения в сферите Дигитално привличане на клиенти и Повишаване на финансовата грамотност. 
Победителят ще получи развитие на иновацията до Proof of Concept (PoC) в Райфайзенбанк (България) и възможност за бъдеща интеграция на решението в глобалната мрежа от финансови институции на групата РБИ, включваща 13 пазара и над 17.7 млн. клиенти. 
От 2017 г. досега в рамките на инициативата са развити над 25 проекта до фаза PoC (Proof of Concept) в различни банки от групата РБИ и вече реално се ползват решения и технологии от повече от 10 дълготрайни партньорства, включително в България. Броят на успешните съвместни проекти с финтех сектора непрестанно нараства. 
Участието в Elevator Lab е отлична възможност за развитие на проекти с помощта на опитни ментори, достъп до ИТ ресурси на банката и потенциално установяване на устойчиво партньорство с групата РБИ. В програмата могат да кандидатстват финтех компании от цял свят, което пък ще даде на българските представители възможност за съревнование на световно ниво. 
Повече детайли за темите са достъпни на платформата на програмата, където става и кандидатстването. Крайният срок е 26 септември 2021 г. Подборът на финалистите ще се осъществи през октомври и ще включва видео дискусии със селектирани кандидати. Финалът, на който ще бъде определен победителят, е планиран за ноември тази година и ще се проведе в София в хибриден формат. 
 
За Elevator Lab 
Elevator Lab е глобалната партньорска програма на Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ). Чрез инициативата банката подкрепя бизнес развитието на стартъпи и финтех компании от цял свят, с които заедно развива бъдещето на банковия бизнес и отговарят на клиентските очаквания. Elevator Lab се провежда от 2017 г. на глобално и регионално ниво. В рамките на програмата са развити над 25 проекта до Proof of Concept в различни банки от групата РБИ и са установени повече от 10 партньорства. През 2018 и 2019 г. Elevator Lab се проведе в България под формата на регионално предизвикателство, а през 2020 г. инициативата бе съвместна с РБИ и Райфайзен Банк Румъния. Досега общо 53 родни стартъп и финтех компании взеха участие в програмата. Сред българските победители и финалисти през последните три години бяха утвърдените вече стартъп и финтех компании като Evrotrust, Log Sentinel, Phos, Risk Labs, Scale Focus, Reloyalty, Phyre и др. 

Обратно към всички новини от агенциите