Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Двойно повече сметки се откриват онлайн през 2021 г.


Райфайзенбанк


Двойно повече сметки се откриват онлайн през 2021 г.

Двойно увеличение на дигитално откритите сметки от началото на 2021 г. отчита Райфайзенбанк. Само за първата половина на годината от бързото, сигурно и удобно откриване на сметка с дебитна карта без посещение на офис са се възползвали толкова клиенти, колкото през цялата 2020 г. 
„Постоянно използваме иновациите, за да улесняваме живота на хората и все повече от тях се възползват. Пандемията превърна дигиталните банкови услуги в необходимост, но виждаме, че тенденцията за ръст в използването им се запазва и в по-спокойните месеци. Това се дължи на удобството и сигурността, която нашите електронни канали дават на клиентите и те все повече търсят дигитални услуги“, казва Ани Ангелова, изпълнителен директор на Райфайзенбанк с ресор Банкиране на дребно. 
Банката предлага пет различни пакетни продукта за сметка с дебитна карта, които могат да се заявят и открият изцяло дистанционно. До 15 септември всички клиенти, които открият сметка в Райфайзенбанк, получават 3-месечен период без такса и шанс да спечели електрическа тротинетка от ежеседмична томбола. 
Най-често потребителите откриват по електронен път сметка Онлайн (близо 90%), която е предпочитана заради по-ниската такса за месечно обслужване след 3-месечния период без такса. Сметка За заплата е следващият най-популярен пакет, откриван дигитално от клиентите на Райфайзенбанк. Един от най-новите продукти на банката – сметка За студенти и младежи с минимална такса, е предпочитана от младите и активни хора. Освен възможността да я открият изцяло дистанционно и през своя телефон, сметката им дава възможност за атрактивни отстъпки в мрежа от търговци в цялата страна. По-възрастните клиенти на банката също могат да се възползват от дистанционно откриване на безплатната сметка За пенсия. 
Всеки клиент с открита сметка и карта на банката получава допълнително безплатното мобилно банкиране с RaiMobile, през което над 180 хил. души управляват средствата си, както и възможност за използване на дигиталните портфейли RaiPay за смартфони с Android и Apple Wallet за iOS. 
Нова сметка може да се заяви от сайта на банката и от мобилното приложение RaiMobile. Заради изключително улеснения процес и възможността да откриеш сметка без да си досегашен клиент на банката, почти всички електронно открити сметки са заявени през мобилно устройство. 

Обратно към всички новини от агенциите