Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Над 15% ръст в плащанията с телефон чрез дигитален портфейл през 2021 г.


Райфайзенбанк


Над 15% ръст в плащанията с телефон чрез дигитален портфейл през 2021 г.

Плащанията с дигиталния портфейл на Райфайзенбанк RaiPay са се увеличи с над 15% от началото на годината. Все повече стават и клиентите на банката, които се възползват от удобството да плащат само с телефона си – към средата на 2021 г. в дигиталните портфейли RaiPay и Apple Pay са регистрирани над 50 хиляди карти на Райфайзенбанк. Банката първа на българския пазар предложи мобилни плащания за всички свои клиенти, независимо от това с каква карта разполагат, в двете водещи операционни системи, с които работи телефонът им – Android и iOS.

Близо половин милион плащания с дигитален портфейл са направили клиентите на Райфайзенбанк само за първите шест месеца на годината.

Освен броят на потребителите и на трансакциите, нараства и средната сума на плащанията с дигитален портфейл. Скоро след пускането на пазара на RaiPay тя е била 37 лв., докато към момента е малко над 50 лв. При използващите Apple Pay средната сума е с 6 лв. повече (56 лв).

Заради удобството, бързината и сигурността с дигитален портфейл се пазаруват от ежедневни дребни покупки, включително кафе, до по-големи като техника, обзавеждане за дома или пътуване.

Най-често хората плащат с дигитален портфейл в супермаркети за ежедневни покупки (32%), а след частичното разхлабване на пандемичните мерки и сметките в ресторант, бар или заведение за бързо хранене. Бензиностанциите, моловете в големите градове, аптеките и куриерските офиси в цялата страна са сред другите обичайни места, където потребителите плащат само с телефона си.

Допълнителна сигурност, удобство и бързина клиентите получават и от възможността да потвърждават плащания в интернет с RaiPay с помощта на пръстов отпечатък. Не се изискват допълнителни пароли – нито динамична (въвеждане на код, получен чрез sms), нито статична (която клиентите трябва да помнят). Тъй като биометричните данни са уникални за всеки човек, този метод за идентифициране се счита за най-сигурен и вече е достъпен за онлайн плащания чрез дигиталния портфейл на Райфайзенбанк.

Обратно към всички новини от агенциите