Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Представяне на модна колекция „Bal al Morocco“ (вратата към Мароко) resort 2025


Център за книгата, Нов български университет


Представяне на модна колекция „Bal al Morocco“ (вратата към Мароко) resort 2025

На 14. декември 2023 г. от 18.00 ч. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ (ул. „Г.С. Раковски“ 191Б) ще бъде представена модна колекция „Bal al Morocco“ (вратата към Мароко) resort 2025.

Ръководител: доц. д-р Кристина Савова

Дизайнерски екип: Мария Бонева, Ралица Николова, Лора Проданова, Ива Шопова

Продуктов дизайнер/технолог: Виктор Спасов (технически сътрудник в УПИЗ Експериментално и художествено ателие по мода)

Асистенти: Натали Ламбурова, Арезу Анзапур и Десиана Борисова

Kолекциятa „Bal al Morocco“ представя пътешествие към женствеността в мароканската култура, пречупено през призмата на дизайнерите и собственото разбиране за идеята, свързана с къната и празника на розата в Мароко. Аутфитите са съобразени с предложенията за модни облекла за 2025 г.

В мароканската култура къната е важна част от традициите и обичаите на страната. Тя притежава не само женска енергия, а и духовно и социално значение. Вярвайки, че къната носи със себе си не само изкуство, но и мистика, „Bab al Morocco“ представя уникални дизайни, вдъхновени от характерните мотиви в традиционната къна. Геометричните и флоралните форми се преплитат в изключителни модели, създавайки усещане за връзка с женствеността и древните вярвания.

„Bab al Morocco“ цели да обедини красотата на традицията с модерния дизайн, като създава почит на мистичната сила на къната и свързва този древен обичай със съвременните модни тенденции. Всеки модел в тази колекция е своеобразно изкуство, което отразява връзката с красотата и традициите на Мароко. Множеството конструкции и форми, които оформят дрехите, обогатяват визията и преобразяват обикновеното в изключително.

От изчистени линии до богати текстури, всичко това е изразено в колекцията. Цветовата палитра отразява както енергията и живота, които традиционно се свързва с къната, така и празничния дух по време на фестивала. Ярки тонове като синьо, оранжево и кафяво, оживяват във всяка частица от колекцията. Тези цветове са своеобразно възприятие на красотата и емоциите, които оформят мароканската култура. „Bab al Marocco“ е израз на вдъхновение и хармония. Чрез колекцията се представя къната и нейната уникална роля в културата на Мароко. FASHIONxNBU въвежда нова перспектива, която обединява древната традиция със съвременното изкуство на модата.

 

 

Обратно към всички новини от агенциите