Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Eurosport предлага безпрецедентно отразяване на дългоочаквания уикенд зимни спортове


All Channels Communication Group


Eurosport предлага безпрецедентно отразяване на дългоочаквания уикенд зимни спортове

Warner Bros. Discovery се подготвя за едно от най-мащабните си уикенд отразявания от календара на зимните спортове, предлагайки на зрителите над 30 часа пряко предаване на седем дисциплини по своите линейни и дигитални платформи на 10 и 11 декември.

Алпийски ски във Вал д‘Изер, ски скокове в Титизее-Нойщад, фигурно пързаляне в Торино – Eurosport е подготвил зрелищен уикенд в няколко точки на Европа и Северна Америка, където някои от най-големите звезди ще се стремят към слава в поредните надпревари за Световната купа. Зрителите в Европа ще имат възможността да проследят и най-големите имена в биатлона в надпреварата в Хохфилцен, както и ски бягането в Байтощолен, шорттрек в Алмати и сноуборд в Едмънтън.

За да бъдат феновете максимално близо до събитията на пистата, двукратният победител за Световната купа Мартин Шмит ще отразява на живо от Титизее-Нойщад, участничката на Олимпийските игри през 2014 г. Франческа Марсалия ще бъде в Сестриер за женската надпревара в алпийските ски, Готие дьо Тесиер ще е във Вал д‘Изер за състезанието по алпийски ски за мъже, а Юстина Ковалчик ще коментира ски бягането в Байтощолен. В същото време един от най-популярните коментатори във фигурното пързаляне – Натали Печалат, ще бъде на място в Торино.

Междувременно британския състезател по слалом Дейв Райдинг също ще предостави експертизата си на Warner Bros. Discovery по време на състезанието във Вал д‘Изер.

Програма за събота, 10 декември:

Световна купа по алпийски ски, Вал д‘Изер (гиганстки слалом за мъже) по discovery+, Eurosport 1, Eurosport 2 и Eurosport App

Световна купа по ски бягане, Байтощолен (10 км за жени) по discovery+, Eurosport 2 и Eurosport App

Световна купа по алпийски ски, Сестриер (гигантски слалом за жени) по discovery+, Eurosport 1 и Eurosport App

Световна купа по биатлон, Хохфилцен (мъжка щафета 4 Х 7,5 км, преследване 10 км за жени) по discovery+, Eurosport 2 и Eurosport App

Световна купа по ски скокове, Титизее-Нойщад, (смесени отбори на голяма шанца) по discovery+, Eurosport 1 и Eurosport App

Гран При по фигурно пързаляне в Торино, (финал) по discovery+, Eurosport 1 и Eurosport App

Програма за неделя, 11 декември:

Световна купа по сноуборд, Едмънтън (голяма рампа, смесено) по discovery+, Eurosport 1 и Eurosport App

Световна купа по шорттрек в Алмати по discovery+, Eurosport 2 и Eurosport App

Световна купа по алпийски ски, Вал д‘Изер (слалом за мъже) по discovery+, Eurosport 1, Eurosport 2 и Eurosport App

Световна купа по алпийски ски, Сестриер (гигантски слалом за жени) по discovery+, Eurosport 1 и Eurosport App

Световна купа по биатлон, Хохфилцен (женска  щафета 4 Х 6 км, преследване 12,5 км за мъже) по discovery+, Eurosport 2 и Eurosport App

Световна купа по ски бягане, Байтощолен (смесена щафета) по discovery+, Eurosport 2 и Eurosport App

Световна купа по ски скокове, Титизее-Нойщад, (мъже и жени, голяма шанца) по discovery+, Eurosport 1 и Eurosport App

Предстоящият уикенд е част от мащабното зимно отразяване по discovery+, Eurosport App и линейните канали на Eurosport, което ще предложи на феновете 3 500 часа пряко предаване от над 600 състезание в хода на сезон 2022/2023. Живото отразяване ще бъде придружено с новини и екзпертни анализи на Eurosport.com, затвърждавайки статута на Warner Bros. Discovery като „Дом на зимните спортове“.

През ноември Warner Bros. Discovery обяви сключването на дългогодишно споразумение с Международната федерация по ски (FIS), като първото състезание, което медията ще отрази като част от него, е това в Ароса на 12 декември.

През последните две десетилетия Байтощолен си спечели репутацията на един от най-добрите ски центрове на Скандинавския полуостров. От няколко години насам това е началната точка на сезона в Норвегия. За местните това състезание е също толкова важно, колкото Световното първенство по футбол. Те нямат търпение.“,коментира Юстина Ковалчик и добави „Трасето в Байтощолен е много специфично. Много е изискващо от техническа гледна точка, тъй като има доста завои, изкачвания и спускания. Има три много стръмни изкачвания, което означава, че трябва да си много добре подготвен физически. За състезателите, които не са норвежци, е много трудно да победят тук, макар че сега може да се случи при жените. При мъжете обаче ще е много трудно за някой чужденец да успее да влезе в челната шестица.“.

Друг от именитите експерти на Eurosport – Тина Мазе, сподели какво можем да очакваме от състезанията във Вал д‘Изер и Сестриер: „Някои състезатели, като например Лара Гут, Анна Свен Ларсон и Томас Дрезен ме изненадаха приятно от началото на сезона. Очаквах повече от Петра Влъхова, която очевидно изпитва трудности в момента. Микаела Шифрин също не доминира по начина, по който свикнахме да го прави. В същото време Одермат и Килде продължават да показват класата си. Някои от младите състезтели също демонстрираха своя потенциал и е напълно възможно да поставят лидерите под напрежение в хода на сезона.“ и добави още „Сестриер е място, където преди години феновете идваха, за да подкрепят Алберто Томба, Джорджо Рока и италианските скиори като цяло. Там трасето не е толкова трудно, колкото това във Вал д‘Изер, но всеки италианец мечтае да победи пред родна публика, така че това състезание винаги е много важно за тях. От състезанията си там си спомням най-вече нощният гиганстки слалом и колко добри бяха условията.“.

Обратно към всички новини от агенциите