Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Виландер, Макенроу, Шет и Кореча се завръщат в ефира на Eurosport за Roland Garros 2022


All Channels Communication Group


Виландер, Макенроу, Шет и Кореча се завръщат в ефира на Eurosport за Roland Garros 2022

През 2022 г. всеки мач от всеки корт на Roland Garros – от първия до последния сервис, ще бъдат отразени на живо в платформите на Warner Bros. Discovery в Европа*. Първият турнир от дългосрочното споразумение на Warner Bros. Discovery с Френската тенис федерация (FFT) – надпревара, която Eurosport отразява от 1989 г., ще предложи на феновете още по-незабравимо изживяване и безпрецедентно 360-градусово отразяване.

В края на май и началото на юни Warner Bros. Discovery отново ще бъде предпочитаното място за феновете на тениса, като отразяването на Откритото първенство на Франция ще включва пълнометражни документални филми, късометражни формати, еспертни анализи и ексклузивни репортажи на Eurosport.com, както и на локалните уебсайтове, които ще допълват преките предавания от кортовете в Париж.

Повече от турнирите на сингъл

Мачовете от основната схема на Roland Garros започват на 22 май, като Новак Джокович и Барбора Крейчикова са повече от мотивирани да защитят титлите, които спечелиха на митичния „Филип Шатрие“ миналата година. Те обаче далеч не са единствените звезди, които са дошли в Париж с шампионски амбиции.

Докато суперзвезди като Рафаел Надал, Стефанос Циципас, Ига Швьонтек и Симона Халеп се готвят да щурмуват върха във френската столица, Warner Bros. Discovery излъчва и мачовете от квалификациите, които стартират на 16 май. Турнирите на двойки и тези за играчи в инвалидни колички също ще бъдат налични както на линейните, така и на дигиталните платформи, което означава, че зрителите ще могат да наблюдават на живо всички 886 мача от тазгодишното Открито първенство на Франция по discovery+**, Eurosport и Eurosport App.

Експертни анализи както от мястото на събитието, така и в студиото Eurosport Cube

Екип от световноизвестни тенис експерти и тази година ще бъде неделима част от отразяването на Roland Garros. Бившите тенисисти от ТОП 10 на ранглистата Барбара Шет и Тим Хенман ще водят предаванията в студиото Eurosport Cube, докато Матс Виландер, който тази година отбелязва 40-годишнина от спечелването на първата от трите си титли в турнира, ще бъде край кортовете в Париж заедно с Джон Макенроу и двукратния финалист в надпреварата Алекс Кореча.

Множество локални експерти също ще предоставят своята гледна точка за случващото се във Франция. Бившият №25 Миша Зверев и Барбара Ритнер ще водят предаването Matchball в ефира на Eurosport Германия, докато Алекс Кореча отново се завръща на екрана на Eurosport Испания с Passando Bolas. Междувременно финалистката на US Open за 2015 г. Роберта Винчи и Йонас Бьоркман ще бъдат основна част от продукциите на discovery+ съответно в Италия и Швеция.

Ализе Лим, която дебютира като експерт на Warner Bros. Discovery Sports по време на тазгодишния Australian Open, също ще бъде в Париж, за да покаже на зрителите атмосферата не само около кортовете, но и в целия град. Тя ще води ежедневно предаване, чието начало ще бъде в 11:30 ч. българско време и в което ще бъде правен обзор на изиграните до момента мачове, както и на предстоящите двубои.

Обогатено дигитално съдържание, което ще изуми феновете в Европа

Като част от партньорството си с Warner Bros. Discovery, изгряващата норвежка звезда Каспър Рууд ще предостави на феновете ексклузивен поглед към ежедневието си по време на турнира в новият епизоди на поредицата Ruud Talk, която ще бъде налична на дигиталните платформи на Eurosport, докато междувременно световният №8 ще се стреми да достигне до втората седмица на Roland Garros за пръв път в кариерата си.

Eurosport.com и Eurosport App отново ще бъдат идеалното място за феновете, жадуващи за повече качествено съдържание. Почитателите на тениса ще могат да се насладят на множество интригуващи истории от първо лице в рубриката Players’ Voice,  анализите на експертите на Warner Bros. Discovery, както и множеството репортажи и обзорни материали.

Ексклузивните предавания на Warner Bros. Discovery за Roland Garros 2022 ще включват още:

· Барбара Шет и Тим Хенман ще бъдат в Eurosport Cube всеки ден от 16:00 ч., докато Матс Виландер и Алекс Кореча ще предлагат експертни анализи и ексклузивни интервюта от мястото на събитието

· По случай навършването на 40 години от първата му титла на Roland Garros, Warner Bros. Discovery ще подготви специална продукция, припомняща на феновете ключовите моменти от похода на Матс Виландер към „Купата на мускетарите“

· Барбара Шет и Тим Хенман също ще се отправят към Париж в навечерието на финалите на сингъл при мъжете и жените

· Ализе Лим ще ни покаже любимите места на тенисистите във френската столица в своята рубрика Alize In Paris

· Тенисистите ще разкрият на феновете любопитни факти за себе си в нови и популярни кратки формати като My Social Network, Entourage, New Kids On The Block и My Playlist

„Roland Garros е не само кулминацията на сезона на клей, но вероятно и черешката на тортата на тенис отразяванията на Eurosport предвид факта, че партньорството ни се простира повече от 30 години назад във времето, в които сме били свидетели на някои от най-запомнящите се мигове в историята на този спорт. През 2022 г. нашият отбор от „мейджър“ шампиони и висококвалифицирани експерти отново ще вдъхне живот на най-интригуващите истории от турнира. Независимо дали от кортовете в Париж или от студиото Eurosport Cube в Лондон, едно от най-иновативните в своята сфера, нашият невероятен екип ще предостави на феновете изумителни анализи, които ще им помогнат да разберат по-добре как и защо даден мач е бил спечелен или загубен. Тазгодишният турнир ще бъде много специален за феновете на тениса в Европа, тъй като всеки мач ще бъде отразен на живо и ще бъде придружен с най-доброто локализирано съдържание и ежедневни предавания.“, сподели Скот Йънг, старши вицепрезидент на отдел „Съдържание и продукция“ в Warner Bros. Discovery Sports Europe.

Официалният трейлър на турнира, подготвен от Warner Bros. Discovery, отдава почит на Париж и неговата слава като „Градът на любовта“. Клипът е озвучен с една от най-известните френски песни – „J’ai deux amours”, в изпълнение на Джоузефин Бейкър.

Ключови дати от турнира:

· 16 май (понеделник): начало на квалификациите

· 22 май (неделя): начало на мачовете от основната схема

· 30 май (понеделник): начало на втората седмица от турнира (осминафинали)

· 2 юни (четвъртък): полуфинали на сингъл при жените

· 3 юни (петък): полуфинали на сингъл при мъжете

· 4 юни (събота): финал при жените

· 5 юни (неделя): финал при мъжете

 

* Roland Garros няма да бъде наличен във френския телевизионен ефир

** Платформата discovery+ е налична в Дания, Финландия, Нидерландия, Норвегия, Швеция, Великобритания и Ирландия.

Обратно към всички новини от агенциите