Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

BTL Industries и сдружение „Будител“ обучават поколението Z на умения при интервю за работа


M3 Communications Group, Inc.


BTL Industries и сдружение „Будител“ обучават поколението Z на умения при интервю за работа

Близо 40% от работодателите са по-склонни да наемат по-възрастен кандидат поради лошото представяне на поколението Z на интервю. Това показва скорошно проучване сред 800 мениджъри и HR директори. Всеки пети работодател съобщава, че наскоро завършилите университет или колеж идват недостатъчно подготвени на събеседване и се провалят на интервюта. С цел да преобърне лошата статистика, водещата компания BTL Industries обедини сили със сдружение „Будител“ и Националната търговска гимназия в Пловдив, като организира безплатно обучение за повишаване на практическите умения и представянето на младите по време на интервю за работа.

25 единадесетокласника от Националната търговска гимназия в Пловдив преминаха през реални симулации на интервю за работа с цел подобряване на уменията им за комуникация и конкурентоспособност. Обучението бе половин ден, като в него лектори бяха доказани практици с успешни кариерни истории като Георги Петков – основател и член на УС на гражданско движение „Будител“, Александър Иванов и Атанас Паскалев – производствени мениджъри в BTL Industries, Десислава Господинова, Деницa Запрянова и Диляна Вълчева от HR екипа на BTL Industries. Всеки от тях сподели с учениците ценни съвети при подготовката за събеседване за работа, как да отговарят на въпроси и какво да бъде поведението им. В края на всяка симулация на интервю, участниците получиха и индивидуална обратна връзка за представянето си и насоки какво да подобрят. Обучението завърши с посещение във фабриката на компанията с цел учениците да видят на живо как преминава един производствен процес.

Проведеното обучение по практически умения при интервю за работа е част от дългогодишната социално-отговорна стратегия на BTL Industries да подкрепя развитието на образованието в България. Компанията е сред основните партньори на дуалното обучение у нас и подпомага развитието на практически умения от ранна възраст с цел да разчупи стереотипа какво представлява работата в производство. 

„За нас в BTL Industries инвестицията в образование е инвестиция в бъдещето. Считаме, че е отговорност на бизнеса да възпита кадрите, от които има нужда и да ги мотивира да останат в България и да допринесат за просперитета на страната!“ каза Атанас Паскалев, ръководител „Производство“ в BTL Industries.

BTL Industries е световен лидер в производството, разработката, търговията и сервиза на електронна медицинска апаратура в три направления – физиотерапия, кардиология и естетична медицина. Към днешна дата компанията има над 3000 служители и 300 R&D инженери в световен мащаб, а в България екипът надвишава 700 души, което превръща компанията в един от най-големите работодатели в региона.

BTL Industries непрекъснато инвестира във високотехнологично оборудване и развойна дейност с цел да води развитието на медицината напред, в човешки капитал, тъй като екипът e двигателят на иновациите в BTL, и в образователни проекти, за да възпитава талантите на бъдещето, които ще помогнат за създаване на едно по-добро утре. Наскоро компанията влезе и в топ 3 на най-големите инвеститори в човешки капитал в България, като спечели престижната бронзова награда в категорията „Инвеститор в човешки капитал“ на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). 

Обратно към всички новини от агенциите