Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Ново устройство срещу повреди, причинени от течове на вода, вече е на пазара в България


M3 Communications Group, Inc.


Ново устройство срещу повреди, причинени от течове на вода, вече е на пазара в България

Глобалната компания за управление на захранването Eaton пусна ново автоматично устройство за откриване на водни течове и предотвратяване на щети - xComfort Water Guard. Устройството е част от предложението xComfort на Eaton – портфолио, посветено на интелигентната домашна автоматизация, фокусирано върху лесни за инсталиране и използване устройства.

xComfort Water Guard открива течове на вода и автоматично спира подаването, като предупреждава потребителя с акустична аларма и LED сигнал. Системата се състои от спирателен блок, който открива и спира течове, и интегрирана защитна функция срещу запушвания, причинени от варовикови отлагания.

Удобна за потребителя конфигурация и работа

xComfort Water Guard на Eaton е лесно за използване устройство, проектирано съгласно изискванията на потребителите. Основният блок, xComfort Water Guard Universal, може да се монтира в стандартна розетка. Всички прилежащи операции, описани на стикера с инструкции, могат да бъдат изпълнени с помощта на бутони, включително потвърждаване на аларми, отваряне и затваряне на клапана, както и конфигуриране на системата. Сензорът, включващ кабелна връзка към основното устройство, може да бъде свързан с един или повече електромагнитни вентили. Благодарение на опростеното окабеляване със стандартна 55 mm рамка могат да бъдат направени както стенни (скрити), така и стенни (видими) монтажи. Възможно е дори инсталиране в отделно техническо помещение, което да се използва в комбинация с дистанционно наблюдение и системата за домашна автоматизация xComfort на Eaton. Това означава, че xComfort Water Guard може да се монтира навсякъде, където е необходимо. Освен това, нововъведеното устройство може да се използва в тандем с автоматични устройства за прекъсване на захранването на дефектни уреди, като например течаща съдомиялна машина.

Безжични алтернативи за висока гъвкавост
xComfort Water Guard се предлага в две версии – с мрежово захранване и кабелен сензор за вода, както и в самостоятелна версия, захранвана с батерии и комуникираща чрез безжичния протокол xComfort RF. Детекторът xComfort Water Guard има петгодишен живот на батерията и може да се използва с вграден или външен сензор, свързан чрез кабел. За улеснение на потребителя, той може да бъде съчетан с безжичния превключвател xComfort, който има 10-годишен живот на батерията. Това позволява управлението на вентила и заглушаването на алармата от всяко място, където е разположен превключвателят. За повече информация посетете xComfort Leakage Stop.

Дистанционно наблюдение и работа
xComfort Water Guard на Eaton е мощно решение, което може да се интегрира и във вече съществуваща система за домашна автоматизация xComfort чрез приложението xComfort Bridge. По този начин потребителят може дистанционно да наблюдава и управлява xComfort Water Guard, използвайки смартфон или таблет. В допълнение, функциите на Water Guard могат да се комбинират с други продукти на Eaton за домашна автоматизация, контрол на осветлението, отоплението, засенчването 

Обобщавайки предимствата на новия xComfort Water Guard на Eaton, Йонуц Биика, продуктов мениджър в Eaton, заявява: „Независимо дали го използвате като самостоятелно решение или като част от вашата мрежа за домашна автоматизация, можете да разчитате на xComfort Water Guard да защити вашето имущество от щети, причинени от водни течове. xComfort Water Guard се откроява с гъвкавите си опции за инсталиране, лекота на използване и високо ниво на надеждност.“
 

Обратно към всички новини от агенциите