Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

20 години ГОПЕТ Логистикс: Лидерство, иновации и 500 000 евро инвестиции в соларна фотоволтаична система


Смаркетинк


20 години ГОПЕТ Логистикс: Лидерство, иновации и 500 000 евро инвестиции в соларна фотоволтаична система

20-годишен юбилей празнува днес ГОПЕТ Логистикс, част от ГОПЕТ ТРАНС, водеща спедиторска компания. Обработените над 200 000 SKU и работа с повече от 70 водещи клиента за този период се превърнаха в пример за качество, технологични иновации и усъвършенствани процеси. С поглед към бъдещето и като част от ангажимента си за намаляване на вредните емисии, компанията инвестира 500 000 евро в соларна фотоволтаична система  върху покрива на своята сграда. По този начин тя покрива повече от 60% от енергийните си нужди и се стреми към 100% енергийна независимост. Това е сериозна стъпка напред към постигане на декарбонизация.

Още от възникването си през 2004 г. с малък склад в с. Локорско (област София) и първият дългогодишен ключов клиент, компанията се разви и наложи като лидер в логистичния сектор. Днес, новата модерна складова база, разположена в индустриалната зона на Казичене, има всички необходими изисквания за съхраняване на основни стоки, включително и специализиран склад за опасни (ADR) материали. Логистичният център е снабден с условия за подово и стелажно складиране, а сигурността на стоките е осигурена от видео наблюдение, спринклетна система и многокомпонентна охранителна система. Всички операции се осъществяват и контролират с ERP система (Navi Trans), която е напълно интегрирана за управление в реално време на логистичните процеси, административни документи и счетоводни операции. Фирмата разполага със собствена система за Качествен контрол и мониторинг на товаро-разтоварните операции (ТРО), като за целта всички нови служители преминават през прецизно въвеждащо обучение.

3PL услуги и над 3 300 обработени поръчки всеки месец
Използвайки индивидуален подход към всеки клиент, компанията предлага разнообразие от услуги - препакетиране, етикетиране, асемблиране, баркодиране, палетизиране, депалетизиране и други. 
ГОПЕТ Логистикс предоставя 3PL услуги за над 80 000 SKU и обработва повече от 3300 поръчки всеки месец. За първите пет месеца на 2024 г. са обслужени над 40 клиента от различни сектори. Складовата база осигурява крос-докинг направление, за което са изградени обособени зони за още по-ефективно, бързо и качествено обслужване на товарни автомобили от различни релации.
Операционната система предлага персонализирани онлайн справки и отчети в реално време на всички складови дейности и стокови наличности. За да продължи да надгражда своето обслужване в края на 2024 г. предстои да стартира и процедура по обновяване  и преминаване към нова версия на софтуера - Navitrans 365 BC. Планирано е също модернизиране на интерфейса на мобилните устройства, за осъществяване на по-лесна и ефективна работа за служителите и по-бърза обработка на поръчките на клиентите.

Предизвикателства и нови тенденции
През последните няколко години се наблюдават изключително динамични и нови явления. Разчитайки на екип от професионалисти, иновативни технологии и постоянен стремеж към качествено обслужване, ГОПЕТ Логистикс  предлага интелигентни решения за глобалните предизвикателства в логистиката. Специализира се в предоставянето на услуги по разтоварването на контейнери за различни клиенти, които изцяло аутсорснаха дейността си от собствени складови бази, с цел по-ефективна работа и намаляване на разходите си. Експертите от ГОПЕТ Логистикс очертават онлайн пазаруването, B2C и B2B платформите, като бъдещето в световен мащаб. Затова фирмата бързо се адаптира и обслужва пратки за различни B2B проекти, включително и Amazon, една от най-големите B2B платформи, като разработва собствена оперативна линия за обслужване на тези стоки.

С 20-годишен опит, екип от ангажирани професионалисти и иновативни решения,  ГОПЕТ Логистикс ще продължи да предлага най-доброто обслужване, решения и сигурност на своите клиенти.

За ГОПЕТ ЛОГИСТИКС и ГОПЕТ ТРАНС
ГОПЕТ ЛОГИСТИКС е част от водещата спедиторска компания ГОПЕТ ТРАНС, която функционира в логистична база клас А, разположена в Казичене, София.
Вече 20 години обслужва клиенти от различни индустрии и направления: онлайн търговия, търговия на едро и дребно, бързооборотни стоки (в т.ч. бебешки адаптирани млека и каши с БИО сертификат), мода (дрехи и оборудване за магазини), електроника (черна и бяла техника), осветителни тела, строителни компоненти, соларни панели и др. Гопет Логистикс предлага голям набор от услуги: препакетиране, етикетиране, асемблиране, баркодиране, палетизиране, депалетизиране и други. Разполага с широкоспектърен софтуер, който позволява IT интеграция и високо технологични решения, вкл. EDI интеграция между системите.
Операционната система предлага персонализирани онлайн справки и отчети в реално време на всички складови дейности и стокови наличности.

ГОПЕТ ТРАНС стартира дейност като спедитор, трансформирайки се впоследствие в посока „one stop shop“ доставчик на транспортни и логистични услуги. Дейността на компанията е подчинена на нейната визия, фокус върху клиента и отдадеността на опитния екип от професионалисти. Днес ГОПЕТ ТРАНС е водещ доставчик на транспортни и логистични услуги в България и основен регионален играч, със силно локално присъствие и активна дейност в Гърция, Румъния, Полша, Испания, а от 2020 г. и в Турция. По приходи компанията се нарежда на първо място в България и в Топ 15 в Румъния. Тя предоставя висококачествени услуги на повече от 5000 български и международни компании, с различна големина и от различни отрасли. Предлага решения за спедиция (автомобилен транспорт) с широко покритие в Европа и редовен транспорт към Турция и Близкия изток; интермодален транспорт, свързващ Южна и Западна Европа; морски и въздушен транспорт с глобален обхват; както и цялостни решения за логистика, склад и дистрибуция за България и Гърция. Екипът на ГОПЕТ ТРАНС наброява около 400 служители, половината от които в България. Плановете за разширяване на компанията са насочени към по-нататъшна диверсификация на предлаганите услуги и постигане на по-голяма гъвкавост чрез непрекъсната дигитализация. Бизнес философията на мениджмънта на компанията е насочена върху предоставяне на решения за подпомагане бизнеса на клиентите. Оказвайки подкрепа на клиентите и партньорите в тяхното развитие, ГОПЕТ ТРАНС постига устойчив растеж.

Обратно към всички новини от агенциите