Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Samsung България ще даде начало на третото издание на конкурса Solve for Tomorrow през месец май


Proximity


Samsung България ще даде начало на третото издание на конкурса  Solve for Tomorrow през месец май

Ученици от 2. – 12. клас ще предлагат иновативни идеи за подобряване живота на хората и местните общности от май до ноември

Samsung България ще организира конкурса за иновативни идеи Solve for Tomorrow за трета поредна година. Инициативата е част от стратегията за корпоративна социална отговорност на компанията и има за цел да търси новаторски решения за справяне с обществено значими проблеми чрез прилагане на дизайн мислене и STEM умения (свързани с наука, технологии, инженерство и математика). Началото на онлайн записването за тазгодишния конкурс предстои да бъде дадено през месец май, а желаещите да се включат в него могат да следят всички последни новини на сайта на проекта www.solvefortomorrow.bg 

И тази година възможност за участие ще имат отбори на ученици от 2 до 12 клас, разпределени в три възрастови групи: 2. – 4. клас, 5. – 8. клас и 9. – 12. клас. За да кандидатства в конкурса, всеки от тях следва да разработи идея за иновативно технологично решение, като тази година основните категории вече ще бъдат четири.  

В рамките на инициативата се провеждат безплатни обучения по дизайн мислене за учители от цялата страна. Новост от тази година са специализираните регионални уъркшопи, в които учителите ще могат да работят заедно със своите ученици върху решаването на казуси. Целта и на двата вида тренинги е подготовката за участие в конкурса. Обученията се организират от фондация „Образование 5.0“, партньор на Samsung България в проекта. Информация за техния график ще бъде публикувана на сайта на фондацията.

Големият победител в миналогодишното издание стана идеята за умна саксия на отбор Lazy Garden от МГ „Д-р Петър Берон“, Варна, който предложи решение за устойчиво отглеждане на растения с минимални усилия и време. Във финалната фаза взеха участие 9 отбора, които в продължение на един месец работиха с ментори, за да доразвият своите идеи преди представянето им пред журито.

От стартирането си в България през 2022 г., инициативата се радва на изключителен интерес, като по време на миналогодишния конкурс бяха получени над 110 иновативни идеи, а повече от 16 хиляди души се включиха в онлайн гласуването за определяне на победителя.

Подробна информация за сроковете на кандидатстване, критериите и категориите на тазгодишния конкурс ще бъде обявена през месец май на уебсайта на инициативата: https://www.solvefortomorrow.bg.

Solve for Tomorrow е международна програма, част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung, която стартира през 2010 г. и към момента е достигнала до 2,3 милиона ученици от 65 държави през 2023 г. Благодарение на нея, учениците дават своя принос към обществото, като същевременно развиват критично мислене, лидерски потенциал и интерес към STEM умения. 

###

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, преносимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. Компанията е водеща в областта на Internet of Things с отворената си платформа SmartThings, широкото портфолио от умни устройства и проактивното си сътрудничество с различни индустрии. Повече информация за компанията може да бъде получена на: news.samsung.com.

За Инфинно

С екип от 40 ИТ инженери, Инфинно ежемесечно работи и предлага иновативни софтуерни решения по проекта Solve for Tomorrow на Samsung. За повече информация: https://www.infinno.com/ 

За Фондация „Образование 5.0“

Мисията на фондацията е развитието на образованието, науката и културата чрез утвърждаване на новите технологии. Дейността й е свързана с организиране на обучения, форуми и събития, издаване и разпространение на учебно съдържание, научни изследвания и анализи. „Образование 5.0" вярва, че позитивната социална промяна следва да се осъществи благодарение на съвместните усилия на целия граждански сектор, затова организацията цени високо осъществяването на проекти в партньорство. За повече информация: https://edu5.0.bg/

Обратно към всички новини от агенциите