Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Богата културна програма за празниците в Казанлък


PR Sales


Богата културна програма за празниците в Казанлък

Месец април и май ще наситят културния и социален живот на Община Казанлък с рязнообразни събития. Те започнаха още на 20 април /събота/ с XI издание на Люлякови празници "Три култури-една природа“ в село Бузовград. 

На 25.04. /четвъртък/ от 19:00ч. ще можем да запълним вечерната си програма с Концерт с песните на Тоника СВ в ДК "Арсенал“. 

На 26.04. /петък/ от 13:30 ч. бъде откриването на "Театрални искри“ – II Национален фестивал на детско-юношеското театрално изкуство в НЧ "Искра-1860“ гр. Казанлък. Фестивалната програма ще се проведе от 26 до 29 април от 09:00- 20:00 ч. В 18:30ч. ще се състои Концерт бенефис на Александра Иглева – възпитаничка на Балетен танцов център "Грация“ на  сцена "Любомир Кабакчиев“. 

На 27.04. /събота/ от 09:30ч. в с. Бузовград по повод Лазаровден ще се проведе традиционна обиколка на селото с песни и танци, а в 09:30ч. в с. Овощник и паралелно в с. Копринка ще можем да присъстваме на Пресъздаване на обичай Лазаруване. В парк "Розариум" ще ни очаква “Пъстър Великден“ – изложба на Великденски яйца изрисувани от децата и учениците на Казанлък. От 11:00ч. в Художествена галерия-Казанлък ще се проведе VIII пролетен хоров празник в рамките на Национална инициатива "България пее“ - с участието на хоровите състави: Смесен камерен хор "Севтополис“, гр. Казанлък с диригент Дора Кошева; Смесен хор "Петко Стайнов“, гр. Казанлък, диригент Младен Станев и Дамски камерен хор " Da capo", гр. Стара Загора, диригент Добринка Койнова. В 13:00ч. в Къща-музей "Ненко Балкански“ ще бъде изложена  "Християнство и изкуство“ – II част. В 16:00ч. и 18:30ч. "Цирк на сцена“ – със звездите на българския цирк. Галаспектакъл посветен на Световния ден на цирковото изкуство ни очаква в  ДК "Арсенал“. От 18:00 ч. ще се потопим в  ритмите на ВЕЛИКДЕНСКИ МУЗИКАЛНИ ВЕЧЕРИ ПО ул. "Искра“ с "Пролетни усмивки“ – концерт с участието на: Виктор Владков – пиано, Андрей Георгиев – китара, Ния Христова – вокал, Десислава Гудова – вокал. 

На 28.04. /неделя/ в 09:00ч. в НЧ "Антон Страшимиров-1909“ с. Черганово ще се проведе "Лазаровден до Гергьовден“ – Втори фолклорен фестивал. В същия ден в НЧ "Братство 1869“, с. Енина ще се проведе онлайн "Цветница и цветята в нозете на Христос‘‘ – литературен конкурс. От 18:00ч. отново по ул. Искра ни чакат ВЕЛИКДЕНСКИ МУЗИКАЛНИ ВЕЧЕРИ: Камерна формация "Брилянте“ – празничен концерт. 

На 29.04./понеделник/ в 17:00ч. на пл.Севтополис ще се състои Празничен концерт посветен на Ден на храбростта и празник на българската армия на Военен духов оркестър с диригент Капитан Йордан Илиев при 61 Стрямска механизирана бригада, гр. Карлово. В 18:00ч. завършва с награждаване "Театрални искри“ – II Национален фестивал на детско-юношеското театрално изкуство в  НЧ "Искра-1860“ гр. Kазанлък. В 19:00ч. ще ни разсмее "Един мъж не стига“ – комедия Гостуващ спектакъл в ДК "Арсенал“. 

На 30.04. /вторник/ в 10:30ч. ще се състпи "Великденски камбани“ - деца четат на деца в ОУ "Кирил и Методий" с. Копринка. В 17:30ч.  в Музей на дотографията ще бъде изложена "Посоки“ – фотографска изложба на студенти от специалност "Фотография“, факултет "Изобразителни изкуства“ към АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев“, гр. Пловдив. В 19:00ч. очаква вниманието ни "4 жени без 4G" от Петър Влайков. Представление от репертоара на Общински театър "Любомир Кабакчиев“, сцена "Любомир Кабакчиев“ 

Обратно към всички новини от агенциите