Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Квалификациите на HELL Boxing Kings са преполовени и хиляди боксьори се вълнуват за голямата награда


Chapter 4


Квалификациите на HELL Boxing Kings са преполовени и хиляди боксьори се вълнуват за голямата награда

Премина поредната квалификация за турнира, като последната в Белград е представлявала шестият кастинг. Досега над 13 000 души са кандидатствали за участие в състезателната серия, а хиляди боксьори от шестте участващи държави вече са били извикани на лични прослушвания.

 

HELL Boxing Kings е уникално спортно състезание, което търси най-добрите боксьори от 10 държави. По време на квалификациите кандидатите трябва да демонстрират уменията си пред специално изградена писта и треньорски екип, за да покажат на какво са способни.

 

Организаторите изграждат тази писта за първи път в Будапеща, а след унгарските квалификации започва "пътуващият цирк". Това е и един от интересните аспекти на кастинга, защото тази писта се изгражда във всяка участваща страна, така че 70-членният екип на HELL Boxing Kings пътува с един и същи комплект.

 

След квалификацията в Белград Тамаш Мади, главен изпълнителен директор на HELL ENERGY Promotion Ltd., заяви, че броят на кандидатите е надхвърлил всичките им прогнози и очаквания.

 

"Сега, след шестата станция, мога уверено да кажа, че надминахме очакванията си не само по отношение на количеството, но и на качеството. Най-добрите от всяка държава участваха в квалификациите и размениха ръкавици между най-добрите от своята страна. Видяхме, че нашите серии от състезания се приемат толкова сериозно, сякаш са квалификация за Олимпийските игри. Мнозина дойдоха при нас, залагайки всичко на карта, защото знаят, че победата може да промени целия им живот" - сподели той.

 

За щастие полето е много разнообразно. Всеки има различна мотивация, а голямата награда от 100 000 долара за категория разтърси боксовата общност в 10-те участващи държави.

 

Организаторите подчертаха, че сред унгарските кандидати може би един от най-интересните участници е 65-годишен спортист, който се е учил на бокс от легендарния Ласло Пап. Но има и бивш професионален футболист, който започнал да практикува бойни спортове като терапия за справяне с гнева и това му се отразило толкова добре, че започнал да печели състезанията по бой в клетка едно след друго и сега сложил ръкавици, защото бил решен да си пробие път в Европа и да стане професионален боксьор.

 

Една от движещите сили, разбира се, безпрецедентно високите парични награди е това, което повечето хора споменават, когато ги питат защо искат да се докажат сега и защо на ринга HELL Boxing Kings.

 

По време на квалификациите се чуват безброй истории за това как в това състезание виждат решение на лошото си финансово положение: например едно чешко момче живяло почти година като бездомник в Ирландия, само за да се учи от един от най-големите си модели за подражание. А сега участва в квалификациите, за да покаже на какво е способен.

 

Друг чудесен пример беше и на кастинга в Белград, защото един бивш национален шампион, който окачи ръкавиците преди повече от пет години, сега се върна на ринга.

 

Кастингът на HELL Boxing Kings е като кастинг за филм за Роки, тъй като по време на квалификациите виждаме не само боксьорите, но и се запознаваме с много човешки истории. Например един сръбски кандидат напуснал работата си, за да се концентрира единствено върху тази състезателна серия, бил толкова мотивиран и толкова силно искал да влезе, че тренирал по 4-5 часа всеки ден.

 

Един от най-екстремните случаи е свързан с момче, което решило да се впусне в това приключение, след като видяло поканата на HELL Boxing Kings. Това бил първият път, когато отишъл в залата, и с 20 тренировки зад гърба си той се явил на квалификациите.

 

Жолт Ердей, който през 1997 г. става световен шампион сред аматьорите, след това печели бронзов медал на Олимпийските игри в Сидни през 2000 г., а после става световен шампион на WBO в лека тежка категория сред професионалистите, след което печели и пояса на WBC в полутежка категория. Жолт Ердей сега участва в процеса на подбор като ръководител на треньорския щаб на HELL Boxing Kings.

 

"Искам да подчертая възможно най-сериозно, че ако по мое време имахме такива възможности като тези, които HELL Boxing Kings сега предлага на момчетата, то целият спорт щеше да е по-напред. Виждайки кандидатите, се събира много силно поле, мисля, че участниците в следващия звезден двубой, Майк Тайсън или Джейк Пол, биха се изпотили срещу тях на ринга" - каза Жолт Ердей.

 

Той добави: "Много от тях са кандидатствали и те идват от места, където знаят какво е истинска битка. От професионална гледна точка тази серия състезания е не само много добра инициатива, но и огромна възможност за бойците."

 

"Дава им се шанс да навлязат в света на професионалния бокс. Вече е очевидно, че на ринга на HELL Boxing Kings ще излязат много сериозни състезатели, такива, от които професионалните звезди в Америка и Англия вече трябва да започнат да се страхуват", формулира той.

Обратно към всички новини от агенциите