Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Южният парк в София се сдоби с нови къщички за птици за Международния ден на Земята


M3 Communications Group, Inc.


Южният парк в София се сдоби с нови къщички за птици за Международния ден на Земята

Вчера, по случай Международния ден на Земята, служителите на Mars в България се включиха в дългосрочната инициатива „Реките на града“ на фондация „Колективът“ за опазване на градската природа. Те помогнаха за изграждането на зелена библиотека и къщички за птици за Южния парк в София, като ги разположиха по брега на река „Перловска“. Това допринесе не само за културното обогатяване на крайречното пространство, но и за създаване на благоприятна среда за гнездене и убежища за птиците в града. 

В рамките на един работен ден, служителите на Mars в България се присъединиха към екипа на фондацията с активни дейности като монтаж, обработка, боядисване и декорация за създаването на седем дървени къщички за птици и библиотека за книги, които ще посрещнат хиляди жители и гости на града. С голям ентусиазъм и активна работа, те демонстрираха своя ангажимент към обществената отговорност и опазването на природата.  

 

„С участието си в този проект, ние продължаваме дългосрочния ангажимент на компанията към опазването на околната среда в районите, в които оперира. Вярваме в създаването на устойчива и отговорна бизнес екосистема, която да вдъхновява нашите служители да бъдат активни участници в промените, които ще доведат до по-добро бъдеще за нашата планета и общество“, сподели Кремена Лефтерова, мениджър „Човешки ресурси“ в Mars, Inc. за регион Балкани.

Изразявайки благодарност към доброволците от Mars България, Мартин Янков, основател на фондация „Колективът“, подчерта важността на подобни инициативи за запазване на биоразнообразието в градските среди и за вдъхновяване на други компании да последват техния пример.Птиците изпълняват множество важни функции за баланса и биоразнообразието в природата, но през последните години техният брой намалява поради неизбежния човешки фактор в градските пространства. Благодарни сме за подкрепата на доброволците от екипа на Mars България, с които успяхме само за един ден да създадем нови места, които ще приютят пернатите обитатели на Южен парк.“

„Реките на града“ е дългосрочната инициатива на фондация „Колективът“, която подобрява връзката между българските градове и техните реки, стимулира устойчивото опазване на реките, облагородяване на пространствата около тях и превръщането им в места за изкуство, отдих и култура. Това е един от най-успешните им проекти, който досега се е провел в 4 града и тази година ще бъде петото му издание. Всяка година фестивалът събира над 70 000 човека, които искат да превърнат българските градове в по-зелени, колоритни и приобщаващи места, като в същото време опазват водите на България и поддържат реките в градовете чисти. За поредна година инициативата ще даде възможност на хиляди жители и гости на София да слязат на брега на река „Перловска“ и да преоткрият скритите й богатства по време на фестивала „Реките на София“. Той ще се проведе от 30 август до 1 септември и цели да привлече повече внимание към потенциала на реките из града и да подтикне хората да се погрижат за тях.

Обратно към всички новини от агенциите