Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Национална конференция Klett Tag събра учители по немски език от цялата страна


d:istinkt


Национална конференция Klett Tag събра учители по немски език от цялата страна

Тринадесетото издание на Националната конференция за учителите по немски език в България Klett Tag, което се организира от издателство „Клет България“, премина при голям интерес. Близо 100 преподаватели и представители на образователни институции от цялата страна се включиха в интересни и полезни сесии с водещи експерти и обмениха ценен опит.

Официален гост на събитието беше г-жа Дебора Лавал, културно аташе към посолството на Федерална република Германия.

По време на конференцията бяха наградени и най-добре представилите се деца от Националния кръг на състезанието по немски език, което издателство „Клет България“ организира за 13. поредна година при домакинството на ПЕГ "Екзарх Йосиф I" в гр. Ловеч. Медали и грамоти бяха раздадени от Дебора Лавал, културно аташе към посолството на Федерална република Германия и Владимир Колев, управител на издателството.

“Вълнението на децата беше наистина голямо и се надяваме отличията да ги мотивират да не спират да се развиват, да усъвършенстват своите знания и умения по езика и да градят себе си не само като успешни ученици, а като значими и успешни хора. Техните учители, които са ги подготвили за този успех, които също бяха удостоени с награда и грамота за положения труд, получават искрените ни поздравления за старанието и любовта, която влагат в това, което правят”, каза Владимир Колев. 

Провеждането на конференцията за учители по немски език Klett Tag, започва през 2005 г., за да се превърне днес в традиционно и очаквано събитие от образователната общност с отношение към езика. След извесно прекъсване традиционното провеждане на тези срещи бе възобновено.

Обратно към всички новини от агенциите