Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Максим Бехар е новият председател на Съвета на настоятелите на УНСС


M3 Communications Group, Inc.


Максим Бехар е новият председател на Съвета на настоятелите на УНСС

Максим Бехар бе избран за председател на новоизбрания Съвет на настоятелите на УНСС по време на първото му заседание в присъствието на ректора проф. д-р Димитър Димитров и ректорското ръководство. 

Той е бил член на Съвета през изминалите четири години, а през 2021 г. бе избран за член на първия Консултативен съвет на европейския университет ENGAGE.EU, създаден от УНСС и други шест водещи университета в Европа. 

Щастлив съм, че ще работя с такъв прекрасен екип от настоятели, които са не само изключителни професионалисти, но и визионери. Вярвам, че заедно ще бъдем силна подкрепа както за ректора проф. Димитров, така и за цялата академична общност,  и най-вече и предимно за нашите студенти. С нетърпение очаквам да се включа активно в работата на Съвета“, сподели Максим Бехар. 

Съветът на настоятелите е важен орган, съставен от представители на бизнеса, академичната и гражданската общност, признати за своите постижения и авторитет в съответните области. Те допринасят за стратегическото управление и развитие на университета, като участват активно във формулирането на стратегически планове, както и в набирането на ресурси и средства за подпомагане на различни образователни и научни проекти, съобразени със съвременните стандарти и нужди. 

За организационен секретар на Съвета на настоятелите на УНСС бе избран Йовко Атанасов, регионален мениджър на Lenovo за България и Северна Македония. За членове на Съвета бяха избрани и инж. Илиян Терзиев, председател на УС на Камарата на строителите в България, инж. Красимир Пингелов, изпълнителен директор на „Електрон Прогрес“ ЕАД, Никола Бакалов, главен изпълнителен директор и председател на УС на Fibank (Първа инвестиционна банка), Соня Кръстанова, директор на дирекция „Финанси“ – МОН, Иван Василев, зам.-кмет по направление „Финанси и здравеопазване“ в Столична община, и Ангел Стойков, председател на Националното представителство на студентските съвети в България и бивш председател на Студентския съвет на УНСС.

Максим Бехар е международно признат комуникационен експерт с над 30-годишен опит и множество награди. Той е основател и главен изпълнителен директор на водещата PR агенция M3 Communications Group, Inc., бивш президент на Световната PR организация ICCO,  а сега е президент на Асоциацията на Световния комуникационен форум в Давос, Швейцария. Бехар е възпитаник на УНСС, но завършва образованието си в Икономическия университет в Прага. Той е завършил Harvard Kennedy School през 2019 г., както и обучения в  Yokohama Kenshu Centre в Япония и в The Pacific Institute в Сиетър, САЩ. Той е и първият източноевропеец, вписан в Залата на PR славата в Лондон.

Обратно към всички новини от агенциите