Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Инвестираха 1,5 млн. лева в българска IT компания


Cook Communications


Инвестираха 1,5 млн. лева в българска IT компания

В началото на 2024 г. българската IT компания еLando получи инвестиция в размер на близо 1,5 млн лева  (750 хил. евро) от фонд „Ню Вижън 3“ КД и „Ай Ти Софт“ ЕАД, които влизат в дружеството съответно с 11,44% и 5,72%.

еLando e българска компания за софтуерни инженерни услуги, базирана в София, с офиси в Пловдив, Стара Загора, Шумен и с дъщерно дружество в Манчестър, Великобритания. Фирмата предоставя съдействие в областта на cloud solutions, софтуерното инженерство, мобилните приложения, интеграцията на софтуерни системи, киберсигурността. 

„Щастливи сме от направената инвестиция и благодарим за доверието. Предстои разрастване на бизнеса в термините на нови клиенти, както и в цялостното разширяване на портфолиото ни. Ще увеличим и броя на нашия екип, който в момента наброява малко над 50 души. На фона на икономическите трудности, които изпитва нашия сектор в последните месеци, подобна новина дава надежда за връщане на възходящата тенденция за развитие на IT сектора в България“, каза Станимир Бойчев, СЕО на eLando.

След инвестицията компанията планира да развие портфолиото си чрез навлизане в международния пазар, в нови икономически вертикали (Logistics, Healthtech), както и да развие технологични практики като Data Science, ML, AI и Cloud, което ще я превърне в една от водещите IT компании в сектора у нас и в чужбина.

Обратно към всички новини от агенциите