Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Над 500 педагози от цялата страна се обединиха около значими аспекти в предучилищното образование в Национален форум „Градивни частици на бъдещето“


d:istinkt


Над 500 педагози от цялата страна се обединиха около значими аспекти в предучилищното образование в Национален форум „Градивни частици на бъдещето“

За втора година издателство Клет България събра на едно място над 500 педагози от цялата страна в Национален форум за предучилищно образование „Градивни частици на бъдещето“. Събитието е естествено продължение на усилията на издателството да бъде незаменим партньор на българските учители и директори, да повишава професионалната им подготовка и да дава поле за дискусия на важните въпроси от образователната сфера.

Специални гости на събитието бяха д. ик. н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, Ваня Георгиева, държавен експерт в дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в МОН, Асен Александров, председател на Сдружението на директорите в системата на средното образование в Република България и директор на 51. СУ „Елисавета Багряна“ и Веселина Таралова, директор на дирекция „Образование“ в община Бургас.

„За мен е голямо удоволствие да ви приветствам на този форум, под един чудесен надслов „Градивни частици на бъдещето“. Днешната пълна зала за мен говори, че предучилищното образование в България има едно изключително високо качество и то се дължи именно на учителите. Каквито и политики да планира министерството, каквито и стратегии и нормативни документи да бъдат разписвани, те биха били абсолютно неработещи, ако ви няма вас, вашия ентусиазъм и вашия висок професионализъм“, коментира Ваня Георгиева, държавен експерт в дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в МОН.

„Когато открихме първия Национален форум „Градивни частици на бъдещето“ за предучилищно образование обещах, че ние ще го превърнем в традиция. Това е едно от обещанията, които изпълнявам с огромно удоволствие, гледайки препълнената зала и предвид факта, че почти месец по-рано местата бяха запълнени. Това показва, че сме направили нещо, което е полезно за вас, което е и нашата единствена цел - да сме ви полезни и да ви осигуряваме допълнителна стойност към всичко това, което издателство Клет България прави. Този форум е една от стъпките ни да покажем признание към вашата работа. Искрено благодаря за всичко, което правите за нашите деца“, коментира Владимир Колев, управител на издателство Клет България.

По време на научно-практическата конференция трима ключови лектори взеха участие - проф. д-р Любослава Пенева, която говори по темата за ранното оценяване на развитието и превенцията на трудностите в обучението. За съвременната образователно-възпитателна среда и ефективно взаимодействие по околен свят в детската градина говори проф. д. н. Юлия Дончева, а доц. д-р Катя Гетова представи лекция на тема „Математическата активност на детето в предучилищна група“. За първи път бе въведен и дискусионен панел по време на събитието. В него се включиха директори на големи детски градини от София, Пловдив, Варна и Бургас, които обсъдиха въпроса за предизвикателството да се възпитават и образоват децата на XXI век.

Във втората част на конференцията присъстващите педагози и директори имаха възможността да обменят полезен опит, работейки в групи върху някои от най-важните теми, свързани с ежедневната им работа. Темите, включени в практическата част, бяха свързани със създаването на детско-учителско-родителско общество, предизвикателствата и новите възможности за предучилищното образование, работата с образователни роботи, играта като основен фактор за развитие и организиране на образователната среда.

Обратно към всички новини от агенциите