Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Слънцезащитата и хидратацията са най-важните елементи за грижа за кожата при каране на ски


M3 Communications Group, Inc.


Слънцезащитата и хидратацията са най-важните елементи за грижа за кожата при каране на ски

Студеният вятър, ниските нива на влажност и сухият въздух на закрито са зимни условия, които могат да направят кожата да изглежда по-малко хидратирана и сияйна от обикновено. Тези сезонни особености елиминират влагата от кожата, което може да причини сухота, зачервяване, лющене, сърбеж, напукване и дори кървене по лицето, ръцете, краката и други области, които са изложени на студа. Това важи с особена сила за едни от най-популярните хобита през зимата – карането на ски и разходките до планински хижи.

Много хора обичат спусканията по пистите, красивите заснежени пейзажи и насладата от чаша горещ шоколад в топла хижа, но само докато не започнат оплакванията от раздразнена от студения въздух и ултравиолетови лъчи кожа. Макар че карането на ски е изключително популярна активност през зимата, тя може да бъде вредна за кожата. За да бъдат избегнати болезнените слънчеви изгаряния и изсушавания от вятъра, здравните експерти на шведския бранд FOREO представят няколко основни практични съвета за поддържането на здрава и жизнена кожа по време на зимния сезон. 

Как студеното време вреди на кожата? 

Студеният и сух зимен въздух и силните ултравиолетови лъчи във високите части на планините могат да се отразят зле на кожата. Фондацията за борба с рака на кожата споделя, че UVB лъчите могат да изгорят и да увредят кожата ви през цялата година, особено когато се намирате върху отразяващи повърхности като сняг или лед. Снегът отразява до 80% от UV лъчите на слънцето, така че те попадат върху вас двойно повече, което допълнително увеличава риска от рак на кожата и стареене. Студеният въздух може да доведе до изсушаване и лющене на кожата, а високата надморска височина – до слънчеви изгаряния.

Съвети за защита на кожата през зимата

Като се имат предвид суровите зимни условия, на които е изложена кожата по време на каране на ски, защитата ѝ от болезнени (и дългосрочно вредни) слънчеви изгаряния, изгаряне от вятъра и изсушаване е от съществено значение. Разбира се, има съставки, които е необходимо да използвате през зимата, но трябва да следвате и тези съвети, за да запазите кожата си здрава и сияйна, докато карате ски:

Нанасяне на слънцезащитен крем 

Носенето на слънцезащитен крем е най-важното правило за защита на кожата при каране на ски. Колкото по-висока е надморската височина, толкова по-силни са UV лъчите. Снегът по планините отразява слънчевите лъчи и те облъчват кожата. Използването на слънцезащитен крем с SPF 50 или по-висок фактор е идеално, а нанасянето му на всеки два часа е силно препоръчително, тъй като с течение на времето ефективността му намалява. 

Хидратация

Ниските температури и липсата на влажност през зимата изсушават кожата. Вятърът е още един неблагоприятен фактор към и без това студените, сурови условия, защото може причини сериозни увреждания на кожната бариера, което да доведе до раздразнение, зачервяване, сърбеж и дискомфорт. За да избегнете това, е важно да нанасяте продукти, които съдържат хидратиращи съставки като хиалуронова киселина, глицерин и сквалан. Препоръчваме ви да използвате овлажняващ крем като SUPERCHARGED™ HA+PGA Triple-Action Intense Moisturizer, който съдържа хидратиращи хиалуронова и полиглутаминова киселина, подхранващ сквалан, овлажняващ пантенол и антиоксидантa витамин Е. Предотвратяването на транс-епидермалната загуба на вода чрез хидратиране и защита на кожата с тези качествени съставки е от решаващо значение за защита на кожната бариера и може да предотврати напукването и дехидратацията от изгаряне от вятър.

Защитни дрехи 


Защитното облекло може да намали вредите от слънцето и вятъра. Носенето на шапка, каска и UVA/UVB-устойчива ски маска може да ви помогне да предпазите лицето си от тях. Освен това, бързосъхнещите и ултрадишащите дрехи против влага могат да помогнат да запазите кожата си суха и да предотвратите протриване.

Как да успокоим раздразнената кожа? 


Въпреки че всеки е получавал слънчевите изгаряния, е важно те да не се случват често и кожата да бива защитавана правилно при бъдещо излагане на слънце. При раздразнена кожа от слънчево изгаряне, експертите на FOREO съветват:
•    Почиствайте добре: Започнете с нежен почистващ продукт, за да отстраните всички замърсявания и грим, които са се натрупали през деня.
•    Използвайте алое вера: Растението алое вера е известно със своите успокояващи и противовъзпалителни свойства, което е чудесно за лечение на слънчеви и вятърни изгаряния. Нанесете тънък слой гел от алое вера върху засегнатите участъци, за да успокоите и заздравите кожата си.
•    Използвайте студен компрес: Прилагането на студен компрес, като например влажна кърпа или пакет с лед, увит в кърпа, върху засегнатите области може да помогне за намаляване на възпалението и успокояване на кожата.
•    Хидратирайте: След това използвайте хидратиращ крем, за да запазите влагата в кожата и да предотвратите изсушаването. Това ще помогне да запазите кожата си мека и еластична.
•    Пийте вода: Хидратация е от ключово значение за поддържане на кожата здрава и сияйна. Пийте много вода през деня, за да изхвърлите токсините и да поддържате кожата си хидратирана отвътре навън.

Как UFO™ 3 може да ви помогне да защитите кожата си, докато карате ски? 
Устройството UFO™ 3  ще ви помогне да достигнете едно ново ниво на защита, хидратация и възстановяване на кожата, докато карате ски. Иновативният уред разполага с LED технология с осем различни дължини на вълната за усъвършенстване и подмладяване на кожата. То включва и охлаждаща система за криотерапия, която стяга и успокоява кожата, изглажда бръчките, намалява подпухналостта и подобрява вида на порите. Функцията за термотерапия е разработена така, че да подсилва ефикасността, когато използвате маска, гарантирайки, че активните съставки проникват дълбоко в кожата, където действат най-добре.

UFO™ 3  е създаден така, че само за 2 минути увеличава нивото на хидратация на кожата (със 126%), предлагайки ефикасна грижа за кожата. Той съчетава процедури като нагряване, охлаждане, LED терапия и масаж за цялостна грижа. Редовното му използване ще направи кожата на лицето по-гладка, стегната и сияйна. 

Грижата за кожата по време на каране на ски е от решаващо значение, за да се избегнат вредните слънчеви изгаряния и изсушаване. Следвайки съветите на експертите от FOREO, можете да поддържате кожата си здрава и сияйна, докато карате ски. Не забравяйте да използвате слънцезащитен крем, да се хидратирате и да носите защитно облекло като шапки, ръкавици и шалове. А ако търсите допълнителна хидратация и подмладяване, използвайте устройството UFO™ 3. Като имате предвид тези съвети, можете да се наслаждавате на времето си в планината, без да се притеснявате за кожата си. 

За да закупите UFO 3 или да разгледате цялата гама от иновативни продукти за грижа за кожата, посетете www.foreo.com, Notino и Douglas.

За да научите още интересна информация за марката, последвайте @foreo_official в Instagram. 

Обратно към всички новини от агенциите