Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

“Изи Кредит” подкрепя традициите на фестивала “Сурва” 2024


d:istinkt


“Изи Кредит” подкрепя традициите на фестивала “Сурва” 2024

Компанията “Изи Кредит” (Easy Credit) става партньор на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“ в Перник. Тридесетото юбилейно издание на най-популярния в България карнавал на обичая с маски ще събере хиляди почитатели на автентичното изкуство в петък, събота и неделя. Лидерът сред небанковите финансови институции продължава социално отговорния си проект “Силата на доброто”, чрез който освен изкуство и култура, ще подкрепя различни проекти за повишаване на финансовата грамотност и кариерното развитие на младите хора. 

Освен с финансова подкрепа на фестивала, “Изи Кредит” се включва в “Сурва” 2024 и с интересна инициатива. Посетителите ще могат да се снимат с традиционна кукерска маска от Разлог, предоставена от регионален мениджър в компанията. Тя ще бъде на разположение на малки и големи, които искат да се видят като кукери и да имат атрактивен спомен от “Сурва”. На щанда с надписи “Доброто се споделя” ще има и макети на разложки чауш, както наричат кукерите в Разлог, а любопитните ще могат да научат подробности за обичая и да се запознаят на живо с вековната традиция на пазителите от злото. Кукерските творби са дело на един от служителите на компанията -  регионалният мениджър на “Изи Кредит” за Разлог и Якоруда Димитър Парапунов. За него изработката им е повече от хоби в свободното време. От години той е известен в пиринския край като Пазител на традициите, майстор е в обработката на кожи за костюмите и маските, популяризира стария български обичай и дори е създал личен Музей на чауша в Разлог. 

Тазгодишната подкрепа на кукерския фестивал “Сурва” е част инициативата на компанията да помага в развитието на проекти и събития в сферата на културата и изкуството. 

“В “Изи Кредит” уважаваме традициите и вярваме, че начинът да продължат да “живеят” е да сме активни в пазенето и подкрепата им. Това е важно за нас като общност, като българи. През годините този фестивал успява да събере позитивната енергия на хиляди хора, които правят обичаите толкова значими и цветни със своето участие или със своето присъствие. Ние подкрепяме фестивала “Сурва”, защото е важно да работим и за развитието ни като общност”, казва изпълнителният директор на “Изи Кредит” Галин Тодоров. 

Обратно към всички новини от агенциите