Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

13 проекта от София и Петрич получиха финансиране от над 124 хил. лв. в инициативата „Ти и Lidl за нашето утре“


d:istinkt


13 проекта от София и Петрич  получиха финансиране от над 124 хил.  лв. в инициативата „Ти и Lidl за нашето утре“

13 неправителствени организации и журналисти от София и Петрич получиха финансиране за проектите си в шестото издание на трансформираната инициатива „Ти и Lidl за нашето утре“. Това е най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България, в която ритейлърът дарява средства за реализирането на значими идеи на граждански организации, медии, журналисти и младежки групи. 

Тринадесетте проект от Югозападен регион, , които ще се изпълняват по програмата през 2024-та година, са на обща стойност 124 726 лв. и се очаква от тях да се възползват близо 157 хил. души.

Най-много от одобрените проекти  в този регион попадат в новата област на програмата за медийни и журналистически проекти #BeVocal.  Сред тях е проектът на Вижте.бг, който  получи 7 хил. лв. , за аудиовариант на „Новините на детски език“, а останалите три проекта – всеки на стойност 3 хил. лв., ще реализира поредица от авторски материали по социално значими теми. 

Други шест от одобрените проекта от Югозападен регион са от още една нова  тематична област на „Ти и Lidl за нашето утре“ – #BeFair, насочена към социално равенство и включване.

 В Петрич и в София ще се реализират и два проекта, които попадат  в категорията за активен начин на живот #BeActive. , като Петрич е едно от осемте нови населени места, в които тази година за първи път ще се изпълняват проекти, финансирани от „Ти и Lidl за нашето утре“. С близо 12 хил. лв. сдружение „Млад планинар“ от Петрич ще създаде образователна и обучителна среда, в която млади хора ще се учат как да се справят с предизвикателствата на планинската среда. 

Общо за всичките шест издания на „Ти и Lidl за нашето утре“ от 2017 г. досега, финансираните проекти в Югозападен регион са 50, с фонд от 410 хил. лв., а въздействието от тях достига до близо 395 хил. души..

 

Пълната информация за конкурса и изпълнението на проектите може да бъде намерена в платформата на инициативата.

Обратно към всички новини от агенциите