Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

С над 47 хил. лв. от инициативата „Ти и Lidl за нашето утре“ ще бъдат финансирани 4 проекта във Варна, Дуранкулак и Добрич


d:istinkt


С над 47 хил. лв. от  инициативата „Ти и Lidl за нашето утре“ ще бъдат финансирани 4 проекта във Варна, Дуранкулак и Добрич

Четири проекта на неправителствени организации от Варна, Дуранкулак и Добрич получиха финансиране от 47,6 хил. лв. в шестото издание на инициативата „Ти и Lidl за нашето утре“. Това е най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България, в която ритейлърът дарява средства за реализирането на значими идеи на граждански организации, медии, журналисти и младежки групи. 

Част от тазгодишното издание на инициативата е и омбудсманът проф. д-р Диана Ковачева, която връчи специален грант в подкрепа на деца с образователни нужди. Сред всички кандидатствали тя избра да отличи именно проект от Североизточна България – “Многообразие и равенство в „Чудната градина” на Фондация „Св. Николай Чудотворец“, Добрич. Социалното предприятие „Чудната градина“ дава работа на младежи с интелектуални затруднения. Проектът попада в новата тематична област на инициативата #BeFair, насочена към социално равенство и приобщаване. Той ще получи  финансиране от 14,3 хил. лв.  за провеждането на интерактивни обучителни сесии на открито, работилници и събития, в които участници ще бъдат деца от 4 до 11 години. 

Други две от идеите, които ще се изпълняват по програмата през 2024-та година в Североизточен регион. са в тематичната област за опазване на околната среда  #BeGeen Сдружение "Международен литературен фестивал ВАРНА ЛИТ" ще реализира своята идея за литературен конкурс „Зелени приказки“ на стойност с 12,6 хил. лв., а сдружение „Обществен център за околна среда и устойчиво развитие" получи 13,9 хил. лв.  за проекта си „Непознатият рай“, в който чрез 5 късометражни филма и 5 репортажа за защитени зони в региона ще поставят на дневен ред темата за богатото им биоразнообразие и  устойчивото ползване. 

Народно читалище “Дружба 1898”-Дуранкулак ще реализира проект от тематичната област за активен начин на живот и граждански активизъм #BeActive.  Той е озаглавен „Здраве, активност, движение, за хората над 65 - приключение” и е за подобряване на жизнения тонус и създаване на нови социални контакти за хората от Дуранкулак.  Проектът получи финансиране от 6,9 лв. 

Общо за всичките шест издания на „Ти и Lidl за нашето утре“ от 2017 г. досега финансираните проекти в Североизточен  регион са 20, с фонд от 163,6 хил. лв.  и оказват въздействие върху над 117 хил. души.

 

Пълната информация за конкурса и изпълнението на проектите може да бъде намерена в платформата на инициативата.

Обратно към всички новини от агенциите